Sport

Cum arată tabloul sferturilor de finală! România, marea absentă din top 8 la Campionatul Mondial

FANATIK.RO este la Campionatul Mondial de handbal! România este singura favorită a optimilor, eliminată în această fază a competiţiei. Norvegia-Rusia e meciul vedetă
10.12.2017 | 21:04
Cum arata tabloul sferturilor de finala Romania marea absenta din top 8 la Campionatul Mondial

Update, 12 decembrie, ora 01:10 / S-a stabilit tabloul sferturilor de finală de la Campionatul Mondial de Handbal. România este singura favorită eliminată în optimile de finală, celelalte echipe cotate cu şanse mari fiind calificate în sferturile de finală.

Programul sferturilor:

Marţi (Leipzig):

Suedia – Danemarca (18:30)

Franţa – Muntenegru (21:45)

Miercuri (Magdeburg): 

Olanda – Cehia (18:30)

Norvegia – Rusia (21:45)


Update, ora 12:00 / Suedia a reuşit calificarea în sferturile de finală de la CM de handbal după o victorie lejeră în meciul cu Slovenia, 33-21. Suedezele continuă parcursul perfect la turneul final şi vor întâlni în sferturi, Danemarca, într-un duel 100% nordic.

Isabelle Gullden, jucătoarea de la CSM Bucureşti, a vorbit după meci pentru FANATIK.RO despre turneul foarte bun pe care îl are naţionala Suediei, dar şi despre meciul României cu Cehia:

“A fost un meci foarte bun, am reuşit să ne impune jocul din prima. În sferturi vom avea un duel greu cu Danemarca, 100% nordic. Va fi război. Sunt sigură că România va trece mâine de Cehia. Nu am nicio emoţie. Ar fi amuzantă o finală între România şi Suedia la Hamburg. Dar mi-ar plăcea mult”, a spus Gullden la finalul meciului cu Slovenia. 

Danezele au redus la tăcere sala din Magdeburg, reuşind să elimine gazda Campionatului Mondial, Germania. Nordicele au învins cu 21-17. 


Franţa s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Handbal după ce a învins Ungaria cu scorul de 29-26. Meciul s-a jucat În Am Sportforum Arena 2 din Leipzig,  sală în care România va evolua luni, de la ora 18:30 în optimi contra Cehiei. 

Franţuzoaicele au fost mereu la cârma jocului, dar elevele lui Kim Rasmussen nu au pierdut contactul. Unguroaicele au reuşit mereu să se apropie şi soarta meciului nu putut fi decisă până pe final când Franţa a profitat mult mai mult de şansele ivite şi s-a impus cu 29-26.

Fostul antrenor de la CSM Bucureşti, performanţă importantă 

Deşi a fost meci eliminatoriu, atmosfera din arena din Leipzig nu a fost una pe măsura aşteptărilor. Doar 1500 de fani din capacitatea de aproape 7000 a sălii, mulţi dintre ei fiind destul de amorţiţi de frigul de afară. Câteva încurajări, dar destul de palide.

Faptul că România va juca în Leipzig se vede deja în sală. Un tricolor mare este arborat la tribună, iar câteva zeci de fani români şi-au făcut încălzirea pentru luni încă de la meciul dintre Franţa şi Ungaria. 

În cealaltă optime, disputată la Magdeburg, Muntenegru a învins Serbia cu scorul de 31-29 şi s-a calificat în sferturi. Fostul antrenor de la CSM Bucureşti, Per Johannson, are un debut perfect ca antrenor al naţionalei muntenegrene, pe care a reuşit să o califice în sferturi, unde vor evolua împotriva Franţei.