Fotbal international

Campionatul Mondial din Qatar a costat enorm, dar va genera și venituri uriașe. Anunțul făcut de FIFA

Campionatul Mondial din Qatar a costat peste 220 de miliarde dolari, însă FIFA anunță că încasările vor fi de asemeena uriașe.
21.11.2022 | 13:17
Campionatul Mondial din Qatar a costat enorm dar va genera si venituri uriase Anuntul facut de FIFA
229 de miliarde de dolari a cheltuit Qatar pentru organizarea Campionatului Mondial. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Qatar a construit stadioane în timp record și a creat infrastructură în mijlocul deșertului, însă organizatorii își vor atenua o parte din încasări, după ce au fost vândute trei milioane de bilete.

3 milioane de bilete vândute la Campionatul Mondial din Qatar. FIFA, încasări de 7,5 miliarde de dolari

FIFA a anunțat că au fost vândute aproape toate biletele pentru meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar, undeva la 97%, adică aproximativ trei milioane de bilete.

ADVERTISEMENT

Până la sfârșitul lui 2022, forul internațional va încasa nu mai puțin de 7,5 miliarde de dolari, cu un miliard mai mult decât era preconizat.

Această sumă reprezintă banii obținuți de FIFA în ultimii patru ani, iar Campionatul Mondial din Qatar va genera cele mai mari venituri din istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Mondialul din Qatar, cele mai mari venituri din istorie

Purtătorul de cuvânt al FIFA a anunțat că s-au vândut 2,95 milioane de bilete la turneul final din Qatar.

În comparație cu ultimul Campionat Mondial organizat în Rusia, sumele cheltuite de Qatar par și mai mari. Rusia lui Putin a cheltuit „doar” 12 miliarde de dolari pentru organizarea turneului final, în timp ce Qatar a ajuns la 229 de miliarde.

ADVERTISEMENT

Președintele organizației fotbalistice mondiale, Gianni Infatino, a salutat aceste cifre, mai ales că au fost atinse „în ciuda Covid-ului, în ciuda diferitelor crize din lume”.

Încă se vând bilete la Campionatul Mondial

La centrul de bilete al FIFA din Doha, s-au format cozi mari după meciul dintre Qatar și Ecuador. Probleme au fost și online, unde s-au raportat timpi lungi de așteptare pentru achiziționarea biletelor.

ADVERTISEMENT

Suporterii din Qatar, Arabia Saudită, SUA, Mexic, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite, Argentina, Franţa, India şi Brazilia sunt cei care au achiziționat cele mai multe bilete.

Vestea este una excelentă pentru Infatino, care cu siguranță va contabiliza toate aceste borne, pentru a da mai multă greutate realegerii sale în fruntea FIFA. Noul președinte va fi desemnat în luna martie a anului viitor.

ADVERTISEMENT
Tags: