News

CNA a interzis spotul electoral al lui Klaus Iohannis! Care este motivul

21.05.2019 | 21:32
CNA a interzis spotul electoral al lui Klaus Iohannis Care este motivul

CNA (Consiliul Național al Audiovizualului) i-a interzis spotul electoral lui Klaus Iohannis, cel despre referendumul pe justiție din 26 mai, care are loc în aceeași zi cu alegerile europarlamentare. Membrii CNA au motivat decizia de a interzice reclama lui Iohannis pe posturile de televiziune.

De ce a interzis CNA spotul electoral al lui Iohannis

Klaus Iohannis a cerut acordul CNA de difuzare a spotului publicitar, dar Administrația Prezidențială a considerat că videoclipul trebuie să intre în calupul ”Mesaj de interes public”. Membrii CNA, cu majoritate de voturi, au respins solicitarea susținând că nu e vorba despre un astfel de mesaj, ci de unul 100% electoral.

Monica Gubernat, președintele propus al Consiliului Audiovizualului a mărturisit că mesajul lui Iohannis nu poate fi difuzat ca unul de interes public, iar asta l-a enervat pe șeful statului. Mădălina Dobrovolschi, purtătoarea de cuvânt a Administrației Prezidențiale, a exprimat nemulțumirea față de decizia luată de forul audiovizual.

#DAlaReferendum #RomaniiVoteaza #RomaniiConteaza

Dragi români,Cu toții ne dorim să trăim într-o țară în care hoții și corupții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai, să spunem răspicat DA pentru România europeană, DA pentru România pe care o iubim, țara oamenilor cinstiți și integri, în care nimeni nu este mai presus de lege. Votați DA la referendum și nu îi lăsați pe alții să decidă în locul vostru! Românii votează pentru că românii contează!#DAlaReferendum #RomaniiVoteaza #RomaniiConteaza

Gepostet von Klaus Iohannis am Donnerstag, 16. Mai 2019

Purtătorul de cuvânt de la Cotroceni, indignare absolută

„Dorim să informăm cetăţeanul şi să sporim gradul de conştientizare a cetăţenilor în legătură cu importanţa referendumului naţional. Solicităm CNA să adopte cu celeritate o recomandare de difuzare a acestui spot audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială. (…) Va fi vorba despre un regim de anunţ de interes public către televiziunile naţionale şi locale. 

În cazul în care CNA consideră că recomandarea nu poate fi remisă către posturile comerciale, solicităm CNA să adopte recomandarea de difuzare a spotului audio-video realizat de Administraţia Prezidenţială pentru prezentarea referendumului în regim de anunţ de interes public de către SRTV şi SRR”, a fost cuvântarea Mădălinei Dobrovolschi.

Românii sunt chemați la vot pe 26 mai 2019. Duminică au loc alegeri europarlamentare și se votează și la referendumul pe justiție. Cetățenii își aleg reprezentanții în Parlamentul European și răspund la cele două întrebări ale referendumului inițiat de fostul primar al Sibiului. Iohannis vrea interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție și a emiterii ordonanțelor de urgență pentru modificarea legilor justiției.