News

CNA, anunț de ULTIMĂ ORĂ! Când începe campania electorală la posturile de televiziune și radio

26.03.2019 | 16:42
CNA anunt de ULTIMA ORA Cand incepe campania electorala la posturile de televiziune si radio

Consiliul Național al Autovizualului a decis că pe 27 aprilie va începe campania eletorală pe posturile de radio și de televiziune pentru alegerile europarlamentare. Potrivit deciziei CNA, se specifică faptul că posturile de radio și TV private care au intenția de a realiza și difuza emisiuni electorale au condiția să facă public acest lucru în presă, dar și să comunice CNA printr-o adresă până în cursul zilei de 8 aprilie, scrie Agerpres.

CNA, anunță când începe campania electorală la posturile de TV și radio

“Campania electorală pe posturile de radio şi de televiziune, publice şi private, începe în ziua de 27 aprilie 2019, ora 0,00, şi se încheie în ziua de 25 mai 2019, ora 7,00”, prevede decizia Consiliului Național al Autovizualului pentru desfășurarea campaniei electorale pentru alegerea membrilor în Parlamentul European.

“În perioada dintre intrarea în vigoare a prezentei decizii şi începerea campaniei electorale, radiodifuzorii nu vor difuza emisiuni cu caracter de promovare electorală şi spoturi cu mesaj electoral, astfel cum acestea sunt definite la art. 7, şi nici spoturi publicitare comerciale sau alte producţii audiovizuale care transmit ori induc mesaje electorale”, stipulează decizia CNA.

 CNA anunță când începe campania electorală pe posturile de televiziune și radio
CNA anunță când începe campania electorală pe posturile de televiziune și radio

Decizie CNA pentru campania electorală

Dispozițiile Legii nr. 504/2002 arată ce prevede nerespectarea deciziei în cauză care va urma să intre în vigoare la data publicării sale în Monitorul Oficial al României. “Timpii de antenă oferiţi competitorilor electorali, potrivit dispoziţiilor art. 7, trebuie să respecte ponderea stabilită prin dispoziţiile art. 38 alin. (4) din Legea nr. 33/2007, republicată, cu modificările ulterioare, după cum urmează:

a) 4/5 din timpii de antenă se repartizează în mod egal partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care au membri în Parlamentul European şi care participă la alegeri, precum şi alianţelor politice sau electorale dintre acestea; b) 1/5 din timpii de antenă se repartizează în mod egal partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care nu au membri în Parlamentul European care participă la alegeri, precum şi candidaţilor independenţi”, stipulează decizia.