News

CNCAV a greșit numărul vaccinaților de astăzi, 10 august. 5.000 de doze nu au fost contabilizate

Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare (CNCAV) a revizuit situația vaccinării pentru marți, 10 august, după mai bine de patru ore de la raportul inițial.
10.08.2021 | 23:57
CNCAV a gresit numarul vaccinatilor de astazi 10 august 5000 de doze nu au fost contabilizate
ADVERTISEMENT

În raportul zilnic privind situația vaccinării în România, CNCAV a anunțat, cu câteva minute înainte de ora 16.00, că marți, 10 august, s-au administrat 9.033 doze de vaccin.

După mai bine de patru ore, la ora 22.15, CNCAV preciza printr-o erată că numărul real al persoanelor care s-au vaccinat astăzi, până la ora 17.00, este de 14.176.

ADVERTISEMENT

Întrucât a fost identificată o eroare la calculul datelor din bilanțul de astăzi, vă retransmitem documentul actualizat”, a precizat Comitetul în erata transmisă presei.

Diferența dintre cele două raportări a fost rezultatul unei erori de înregistrare a vaccinurilor făcute cu serul produs de Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT

Astfel, în primul bilanț se spunea că sunt 1.316 persoane imunizate cu acest vaccin. În varianta revizuită, bilanțul persoanelor vaccinate cu Johnson & Johnson era de 6.459.

Pe lângă vaccinul Johnson & Johnson, la care este suficientă administrarea unei singure doze, a continuat vaccinarea cu celelalte seruri utilizate în România.

ADVERTISEMENT

Pfizer/ BioNTech a fost folosit la 3.110 de persoane care au primit prima doză și la 4.332 de persoane cărora li s-a administrat rapelul.

85 de persoane au primit prima doză a vaccinului Moderna, iar alte 108 au făcut rapelul cu acest ser.

ADVERTISEMENT

Cel mai puțin a fost utilizat vaccinul AstraZeneca: 10 persoane la prima doză, 72 de persoane la a doua doză.

În ultimele 24 de ore, au fost raportate șase cazuri de reacții adverse la vaccinare. Până acum, rata acestor reacții este de 1,77 la mia de doze administrate.

ADVERTISEMENT