Fotbal intern

CNCD, amendă pentru FRF! Federația a fost penalizată din cauza scandărilor xenofobe

17.06.2020 | 14:40
CNCD amenda pentru FRF Federatia a fost penalizata din cauza scandarilor xenofobe
ADVERTISEMENT

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării a amendat cu 5.000 de lei FRF-ul din cauza scandărilor xenofobe de la meciurile naționalei.

În comunicatul emis de CNCD este specificat faptul că amenda a fost dată pentru meciul dintre România și Spania, 1-2, deși fanii „tricolorilor” au avut scandări xenofobe și la alte meciuri.

ADVERTISEMENT

În timpul momentului de reculegere în memoria fiicei lui Luis Enrique care a murit din cauza cancerului, fanii români au început să huiduie, să aprindă torțe și să scandeze împotriva maghiarilor.

CNCD a amendat FRF din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor „tricolorilor”

CNCD a emis un comunicat, în care justifică amenda de 5.000 de lei pe care Federația Română de Fotbal a primit-o din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor, de la meciul cu Spania, din grupele pentru calificarea la Campionatul European din 2020.

ADVERTISEMENT

„Scandările privind comunitatea maghiară din data de 05.09.2019, cu ocazia meciului de fotbal România – Norvegia, reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată.

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale de 5000 lei față de Federația Română de Fotbal. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (8 voturi)”, s-a arătat în comunicatul CNCD.

ADVERTISEMENT

Și Ladislau Boloni nu a fost de acord cu acțiunea ultrașilor

Ladislau Boloni a vorbit despre scandările fanilor români și nu e de acord cu manifestări de acest fel: Eu sunt ungur. Vă întreb: și care e vina noastră?…E o lipsă de educație totală. Una deosebit de dureroasă.

Prietenul meu cel mai bun e un român pe care nu concep să nu-l vizitez, atunci când mă duc acasă, la Târgu Mureș. Și cum ar fi ca la un meci, el să sară și să scandeze ‘Afară, afară, cu ungurii din țară?’”.

ADVERTISEMENT

„E o dobitocie atât de mare! Pur și simplu, așa ceva e peste puterea mea de înțelegere! Nu vreau să accept că nivelul cultural din România a ajuns atât de jos.

Și, credeți-mă, aș spune la fel, dacă ar exista scandări similare împotriva românilor în Bulgaria sau în Ungaria! Și e groaznic că au fost astfel de scandări murdare în meciuri cu Spania și cu Malta, fără nicio legătură cu Ungaria!”, a mai spus Boloni.

ADVERTISEMENT