News

CNCD, autosesizare în cazul scandalului provocat de deputații Solomon și Stativă. PSD: ”Îi vom sancționa când PNL îi va sancționa pe Orban și Rareș Bogdan”

08.07.2020 | 18:50
CNCD autosesizare in cazul scandalului provocat de deputatii Solomon si Stativa PSD Ii vom sanctiona cand PNL ii va sanctiona pe Orban si Rares Bogdan
ADVERTISEMENT

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în cazul scandalului provocat de doi parlamentari PSD într-o șaormărie din București.

Reacția CNCD vine în urma apariției în spațiul public a unei înregistrări în care un deputat PSD adresează cuvinte cu tentă rasistă către un vânzător al localului din Capitală.

ADVERTISEMENT

În schimb, PSD, partidul celor doi politicieni implicați în scandal, are o poziție mai moderată și dă de înțeles că cei doi nu vor fi sancționați intern.

CNCD s-a autosesizat după scandalul provocat de deputații Solomon și Stativă

Comportamentul deputatului Adrian Solomon după intrarea în localul din centrul Bucureștiului, dar mai ales cuvintele sale, îi vor aduce, cel mai probabil, un avertisment sau o sancțiune din partea CNCD.

ADVERTISEMENT

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat și urmează să judece acest caz.

”În ședința colegiului director CNCD de azi (n.r. miercuri, 8 iulie) s-a decis autosesizarea în acest caz”, a declarat Csaba Asztalos miercuri, pentru Digi24.

ADVERTISEMENT

Asztalos a mai anunțat că procedura cere citarea și audierea părților. Asta înseamnă că atât cei doi deputați, Adrian Solomon și Irinel Stativă, cât și casierul de la șaormăria din București se vor prezenta în fața comisiei CNCD, care va dezbate apoi și va decide în această speță.

Pe ultimele imagini apărute în spațiul public de la scandalul din șaormărie se poate vedea cum politicienii intră în fast-food, după care sunt rugați de către vânzător să poarte mască. Solomon devine recalcitrant și se adresează vânzătorului de etnie turcă cu apelativul „Mustafa”.

ADVERTISEMENT

”Băi Mustafa ești în România aicea. Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici! Băi, panaramă!”, și-a început Solomon monologul din local.

Reacția PSD: ”Îi vom sancționa când PNL îi va sancționa pe Orban și Rareș Bogdan”

Pe linie de partid, cei doi deputați, Adrian Solomon și Irinel Stativă, au șanse mari să scape fără nici sancțiune. Cel puțin asta reiese din ultimele luări de cuvânt ale social-democraților.

”Comportamentul acesta este regretabil, condamnabil, nu susținem un astfel de limbaj, însă trebuie să răspundă ei pentru ceea ce fac parlamentarii în timpul liber. Noi, ca partid, nu susținem un astfel de comportament.

În acest moment e o ședință în care nu știu dacă se va discuta (sancționarea celor doi membri PSD) pentru că am ieșit ca să particip la emisiunea dumneavoastră.

Eu vă propuneam să facem un deal, atunci când dânșii îl sancționează pe Orban, și pe Rareș Bogdan și pe Costel Alexe pentru încălcarea restricțiilor impuse de Guvern, să-i sancționăm împreună și pe cei doi parlamentari”, a spus Alfred Simonis la Digi24.

ADVERTISEMENT