Sport

CNCD se autosesizează după derapajul lui Radu Banciu: “99% dintre femeile pe care le-am cunoscut îşi mai doreau să le plesneşti din când în când!”. Exclusiv

CNCD se autosesizează după derapajul şocant al lui Radu Banciu la adresa femeilor. Prezentatorul tv a spus în direct: "99% dintre femeile pe care le-am cunoscut îşi mai doreau să le plesneşti din când în când!"
04.09.2022 | 16:57
CNCD se autosesizeaza dupa derapajul lui Radu Banciu 99 dintre femeile pe care leam cunoscut isi mai doreau sa le plesnesti din cand in cand Exclusiv
Cristian Jura, Radu Banciu, Colaj Fanatik/Foto: Fb/Cristian Jura
ADVERTISEMENT

În emisiunea sa de la Prima Sport, “Fotbal All Inclusive”, difuzată joi, 1 septembrie, jurnalistul Radu Banciu avut un derapaj la adresa femeilor, spunând că: “Toate femeile pe care le-am cunoscut, mă rog 99%, asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când, să vadă că există o autoritate”.

CNCD se autosesizează după derapajul lui Radu Banciu: “Atât timp cât pari inabordabil, toată proasta-i topită după tine”

FANATIK a aflat că acest caz a intrat în atenţia Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care s-a autosesizat după derapajele lui Radu Banciu din emisiunea de joi, în care a spus de mai multe ori că femeilor le place mai mult ca bărbatul să fie dur cu ele, insinuând că persoanelor de sex feminin le place să fie lovite:

ADVERTISEMENT

„Atât timp cât pari inabordabil, toată proasta-i topită după tine. Atât timp cât te dai cocoș, femeia e în jurul tău. În momentul în care dai un pic în tandrețe, în nostalgie, nu o mai interesezi.

Nu se duce nici una la televizor să spună: eu de abia aștept să vină bărbatul acasă să îmi dea două-trei dosuri de palmă de să mă lase lată. Sau sa îmi dea în fiecare seară numai la ficat.

ADVERTISEMENT

“Toate femeile pe care le-am cunoscut, mă rog 99%, asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când, să vadă că există o autoritate”

Nu spun asta, dar sunt atât de proaste cele mai multe dintre ele că asta își doresc. O relație de tipul ăsta. Este inacceptabil. Atunci ia-ți un măgar sau un mistreț și stai cu ăla.

Toate femeile pe care le-am cunoscut, mă rog 99%, asta își doreau: să le mai și plesnești din când în când, să vadă că există o autoritate. Dar asta nu o spune niciuna în viața reală. Ele o spun așa, în cuplu”, a spus Banciu.

ADVERTISEMENT

Cristian Jura, membru CNCD: “Declaraţia domnului Banciu arată o mentalitate românească, masculină, care este foarte departe de mentalitatea UE”

Cristian Jura, membru în consiliul director al CNCD, a declarat că s-a autosesizat în acest caz, considerând inadmisibile declaraţiile lui Radu Banciu, care denotă o mentalitate foarte diferită de valorile promovate de Uniunea Europeană:

“Din păcate, declaraţia domnului Banciu arată o mentalitate românească, masculină, care este foarte departe de mentalitatea Uniunii Europene. România este de ani buni în Uniunea Europeană, dar în ceea ce priveşte respectul faţă de femei, în continuare, noi nu reuşim să ne aliniem la aceste valori.

ADVERTISEMENT

Dreptul la demnitate al femeii este egal cu dreptul la demnitate al bărbatului. Repet, este o valoare fundamentală a Uniunii Europene. Toate politicile UE din ultimii ani militează pentru acest respect reciproc şi această egalitate care privesc bărbaţii şi femeile.

După episodul nefericit pe care l-am analizat la Comisie cu domnul Buhnici, iată că, în continuare, avem declaraţii de acest fel. Având în vederea gravitatea declaraţiilor mă voi autosesiza şi, de luni o să începem procedura”, a spus Jura pentru FANATIK.

George Buhnici, amendat cu 20.000 de lei pentru declaraţiile în care critică aspectul femeilor care se afişează la plajă!

Declaraţiile lui Radu Banciu vin în contextul în care abia s-au calmat apele într-un alt caz asemănător, care a stârnit multe controverse, afirmaţiile lui George Buhnici despre femei la un festival de muzică.

Cazul George Buhnici a făcut valuri în întreaga ţară, iar Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării l-a amendat cu 20.000 de lei pentru declaraţiile prin care a criticat aspectul fizic al femeilor care se afișează la plajă, în costum de baie, „cu celulită și vergeturi” și a lăudat-o pe Lorena, soția sa, susținând că are un corp de „minoră”.

“Lumea asta nu mai crede în nimic. În Iran cred că primeau 225 de lovituri de bici, de căciulă. Aici au fost primite cu îmbrățișări, cu flori. Probabil Simona Halep, că ea tot timpul este pe la Otopeni, ori se duce ori vine, le-o fi îmbrățișat și ea și le-o fi spus „capul sus”, cu accentul Lenuței de pe vremuri.Să învețe o meserie, pentru că fotbalul feminin nu este de actualitate! Să se apuce de plantat varză sau gogonele. Ridichi de lună”, Radu Banciu, despre naţionala feminină U-17 a României

ADVERTISEMENT