CNI, anunţ despre demolarea stadionului “Steaua”. Când o să fie gata noua arenă

Iuliana Spirache   
în Fotbal intern
19/06/2018, 19:15
CNI, anunţ despre demolarea stadionului “Steaua”. Când o să fie gata noua arenă GALERIE FOTO
CNI, anunţ despre demolarea stadionului Steaua.

CNI (Compania Naţională de Investiţii) a făcut un nou anunţ despre demolarea stadionului “Steaua”. Astfel, acest proces va dura 3 luni, iar noua arenă din Ghencea se va construi în 25 de luni şi va avea o capacitate de 30.500 de locuri.

Valoarea contractului este de 6.504.233,28 lei cu TVA, iar tribuna oficială. hotelul de cantonament şi tribunele de pe malurile de pământ vor fi demolate de către firma care a achiziţionat acest proiect.

Iată anunţul făcut de CNI despre demolarea stadionului “Steaua”:

“În urma preluării Stadionului Steaua de la Ministerul Apărării Naționale, prin protocol de predare-primire semnat în data de 13 iunie 2018, Compania Națională de Investiții  a semnat, pe 18 iunie 2018, contractul privind proiectarea, asistența tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor de desființare a obiectivului de investiții “Stadion Steaua”.

 În urma demarării procedurii de achiziție publică privind atribuirea contractului, a fost depusă o singură ofertă din partea asocierii CONSTRUCȚII ERBASU S.A. și BS RECYCLING SRL.

 Potrivit ofertei depuse, durata lucrărilor va fi de 3 luni (1 lună pentru serviciile de proiectare și 2 luni pentru lucrările de execuție), iar valoarea contractului este de 6.504.233,28 lei cu TVA.

În cursul săptămânii viitoare, va fi emis ordinul de începere a proiectării, după care se va emite şi ordinul de începere a lucrărilor de desființare, care vor include demolarea tribunei oficiale, a hotelului de cantonament și a tribunelor pe maluri de pământ.

Anterior demarării lucrărilor de desființare, beneficiarul lucrărilor, în speță Ministerul Apărării Naționale, va recupera stâlpii și proiectoarele instalației de nocturnă, tabela de scor, fotoliile echipelor, copertinele, turnicheții full height, sistemul de sonorizare și cel de supraveghere video, precum și ascensoarele de la tribuna oficială.

 Lucrările de demolare vor fi finanțate de beneficiar (Ministerul Apărării Naționale), în baza unei convenții de cofinanțare încheiate cu Compania Națională de Investiții.

S-a început demolarea stadionului Steaua. CNI a făcut anunţul.
CNI a făcut un nou anunţ despre demolarea stadionului Steaua. Cum va arăta noua arenă.

În prezent, se află în derulare procedurile de achiziție publică pentru lucrări de execuție la 3 dintre stadioane, respectiv Steaua, Arcul de Triumf și Rapid. Pentru stadionul Dinamo, se află în derulare procedura de achiziție privind serviciile de proiectare – studiu de prefezabilitate și studiu de fezabilitate.

Stadionul Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spații de cazare pentru sportivi (24 de  camere), 1.070 mp de spațiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant  pitch-view / bar sky view.

Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Ministerului Apărării Naționale”, se arată în comunicatul CNI.

Închide ×