News

CNSU a aprobat desfășurarea a 4 evenimente culturale pilot cu public. Vor avea loc la București și Cluj

14.05.2021 | 16:45
CNSU a aprobat desfasurarea a 4 evenimente culturale pilot cu public Vor avea loc la Bucuresti si Cluj
ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat prin Hotărârea nr. 27 din 14.05.2021 organizarea și desfășurărea a 4 evenimente test/pilot în domeniul cultural.

Ministerul Culturii va derula, în perioada 14-16 mai, patru evenimente-pilot care presupun spectacole cu public atât în interior, cât şi în exterior.

ADVERTISEMENT

CNSU a aprobat desfășurarea a 4 evenimente pilot cu public. Care sunt condițiile impuse

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat următoarea Hotărâre:

Art.1 – Se aprobă organizarea și desfășurarea a 4 evenimente test/pilot în domeniul cultural conform anexei, în limita a maximum 70 % din capacitatea spațiului.

Art.2 – Pe durata organizării și desfășurării evenimentelor test/pilot în domeniul cultural sunt respectate măsurile de prevenire și control a infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, prevăzute în metodologia aprobată prin ordinul
comun al ministrului culturii și ministrului sănătății.

ADVERTISEMENT

Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Lista cu evenimentele test/pilot în domeniul cultural, conform hotărârii CNSU

Potrivit unui comunicat CNSU, evenimentele  vor avea loc în interior la Opera Naţională Bucureşti (ONB), la Teatrul Naţional Bucureşti şi la Opera Naţională Română Cluj-Napoca iar în exterior, la ONB.

ADVERTISEMENT

– 14 mai, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 700; organizator: Opera Naţională Bucureşti;

– 15 mai, intervalul 19:00-21:00, „Dineu cu proşti” de Francis Veber, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Teatrul Naţional Bucureşti;

ADVERTISEMENT

– 15 mai, intervalul 19:00-21:00, „Faust” de Charles Gounod, eveniment organizat în interior, număr participanţi: aproximativ 800; organizator: Opera Naţională Română Cluj-Napoca;

– 16 mai, intervalul 19:00-21:00, „Libera Musica”, eveniment organizat în exterior, număr participanţi: aproximativ 1.000; organizator: Opera Naţională Bucureşti.

La evenimentul-pilot care are loc în exterior se va permite participarea persoanelor vaccinate, a celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau care prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, conform Digi24.

Accesul la evenimente se face pe baza cărţii de identitate. Totodată, verificarea informaţiilor se va realiza prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

ADVERTISEMENT
Tags: