News

Co-președintele AUR, George Simion, categoric: “O să pice Cîțu”. Ce scenariu propune după căderea actualului Guvern

George Simion, co-președintele AUR, a oferit un mesaj categoric, miercuri, la Antena 3, vorbind și despre scenarii posibile de după demiterea cabinetului, declarând: "o să pice Cîțu".
29.09.2021 | 21:33
Copresedintele AUR George Simion categoric O sa pice Citu Ce scenariu propune dupa caderea actualului Guvern
ADVERTISEMENT

Liderul AUR a declarat în urmă cu două săptămâni că în momentul în care va pica actualul Guvern se vor crea două tabere atât în PNL, cât și în USR PLUS.

Simion a fost de la începutul discuției despre demiterea Guvernului Florin Cîțu extrem de categoric, explicând că va colabora cu orice partid pentru a reuși să dea jos acest cabinet.

ADVERTISEMENT

George Simion, categoric: “Cîțu va pleca”. Care sunt scenariile de după demiterea cabinetului

Co-președintele AUR a vorbit miercuri, la Antena 3, despre viitorul Guvernului Cîțu, scenariile posibile de după ce actualul cabinet ar fi demis prin moțiune de cenzură și care sunt planurile partidului său.

“O să pice Guvernul Cîțu că suntem foarte încăpățânați. Noi nu o să îl susținem pe domnul Ciucă, de exemplu, o să facem opoziție la acest prim-ministru. 

ADVERTISEMENT

Eu nu cred că se mai poate reface coaliția. Mă bazez pe faptul că sunt mai multe falii în PNL, USR și PLUS sunt două partide care nu se înțeleg.

Mă  mai bazez pe faptul că președintele PNL este acest individ speriat numit Florin Cîțu, care nu mai știe ce să facă, parcă ar vrea să ne cumpere, să ne interzică, e speriat de AUR”, a declarat George Simion la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Co-președintele AUR a adăugat faptul că varianta partidului este în continuare să se formeze un Guvern de uniune națională, după ce actualul cabinet ar pica prin moțiune de cenzură.

Simion a fost întrebat în ce măsură ar fi mai periculos ca USR PLUS să decidă cine va fi următorul prim-ministru sau ca actualul președinte, Klaus Iohannis, să continue să fie în funcție.

ADVERTISEMENT

“Da, să alegem din două rele…foarte rele. Și USR care să dea prim-ministru este foarte rău și Klaus Iohannis în poziție de dictator, de despot, poate dumnealui se crede luminat, că ne spune să jucăm mai mult golf, dar noi îl vedem ca pe un bufon, de acolo de la Cotroceni.

Nu există un rău mai mic, este de evitat pentru viitorul României. Și așa ne-a împrumutat Cîțu extraordinar de mult.

Că o să fie Cîțu lângă Bode, lângă Ciucă…am văzut ce greu i-a fost PSD-ului să guverneze cu prim-miniștrii marionetă. Orice om care ajunge în poziția aia devine bolnav de putere și nu mai ascultă ordinele.

De aceea Florin Cîțu e o variantă bună, a fost executantul perfect pentru domnul Iohannis. Primul pas este să cadă Cîțu și apoi ne luptăm și cu ceilalți, dar eu nu mai văd o alianță posibilă între PNL, USR și UDMR”, a adăugat co-președintele AUR la Antena 3.

ADVERTISEMENT