ADVERTISEMENT
Sporturi

Coadă de dricuri în fața spitalului din Craiova. Imagini cu puternic impact emoțional

Autor: Bogdan Solomon | 06.11.2020 | 19:38
Coadă de dricuri în fața spitalului din Craiova. Imagini cu puternic impact emoțional
O mulțime de dricuri își așteaptă rândul la morgă. Sursa foto: colaj

Fotografii tulburătoare care surprind o coadă imensă de dricuri ce își așteaptă rândul în fața Spitalului Județean de Urgență Craiova au stârnit recent un val de reacții pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Chestionat pe marginea subiectului, managerul unității sanitare a confirmat autenticitatea imaginilor realizate la începutul acestei săptămâni, când s-a înregistrat o creștere dramatică a bilanțului pacienților răpuși de virusul SARS-COV-2.

Revoltat de această situație, un internaut le-a cerut autorităților să impună cât mai curând măsuri drastice pentru a limita răspândirea bolii. Între timp, s-a decis ca întreaga țară să intre în carantină pentru 30 de zile, perioadă în care masca de protecție devine obligatorie, iar deplasările nocturne se pot face doar cu declarația pe proprie răspundere.

Coadă de dricuri la Spitalul Județean de Urgență Craiova

Nu programăm noi decesele. Marți au fost eliberați 13 pacienți Covid decedați, dintre care 5 au decedat luni.

ADVERTISEMENT

Miercuri au decedat alți 6 pacienți Covid. Fotografia a fost făcută marți (n.r. 3 noiembrie). Astăzi nu mai sunt decese”, a declarat Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului Județean de Urgență Craiova.

Lockdown pe când? Când o să fie camioane militare în fața spitalelor?”, întreabă retoric un internaut, vizibil revoltat de această situație. Este doar unul dintre zecile de comentarii pe care le-a generat postarea respectivă.

Dacă în primăvară a explodat cererea de curieri, se pare că în toamnă bubuie cererea pentru o altă ramură a economiei”, a scris o altă persoană indignată de imaginile care surprind mai multe dricuri ce își așteaptă rândul la morgă.

ADVERTISEMENT

România intră în carantină timp de o lună. Noile restricții anunțate de autorități

Începând de luni, 9 noiembrie, deplasările nocturne se vor putea face doar cu declarație pe propria răspundere, școlile vor trece în regim online, magazinele se vor închide mai devreme, iar masca sanitară va deveni obligatorie inclusiv în spațiile deschise. În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, Raed Arafat a explicat pe larg atât noile măsuri, cât și motivele care au stat la baza implementării lor.

Va depinde de implicarea fiecăruia dintre noi, fiecare poate prin gesturi simple să ajute și să fie parte din acest efort major pentru a limita impactul virusului.

ADVERTISEMENT

23:00-05:00 este intervalul în care tinerii se deplasează, se vizitează, fac petreceri, inclusiv poate afară. Sunt studii făcute și în alte state care arată că există impact, mai multe țări au luat această măsură.

Sunt excepții în baza unor documente justificative (titlu de călătorie, legitimație de serviciu, adeverință de la angajator sau declarație pe proprie răspundere): deplasările în interes profesional, asistență medicală ce nu poate fi amânată, medicamente, îngrijire copii/vârstnici.

ADVERTISEMENT

Interzicerea petrecerilor în spațiile închise sau deschise. A mai fost introdusă o clarificare pentru ce se înțelege prin terase – unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului inchis, au devenit și ele inchise – s-au pus pereți – ele devin spații închise.

Acelea care se încadrează în definiția spațiilor închise din legea tutunului se tratează ca spații închise, neputând fi tratate ca terase. Interzicerea funcționării piețelor, târgurilor, bâlciurilor, excepție făcând piețele în spații deschise, cu respectarea normelor

Decalarea programului de lucru în cel puțin 2 grupe, la interval de o oră, urmând să fie făcute. Este obligatorie acolo unde sunt mai mult de 50 de angajați. A fost emisă OUG privind activitatea obligatorie la domiciliu acolo unde este posibil

ADVERTISEMENT

Creșele și after-school-urile rămân deschise. În rest, școlile trec în online. În decizia CNSU era prevăzut că se închid și școlile”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență”, a explicat șeful DSU.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT