News

Coadă la mici gratis și imunizare COVID-19 în Piața Obor

Este coadă la mici gratis și imunizare COVID-19 în Piața Obor, în a doua zi de funcționare a centrului mobil de vaccinare
12.06.2021 | 12:24
Coada la mici gratis si imunizare COVID19 in Piata Obor
ADVERTISEMENT

Succes total în cea de-a doua zi de funcţionare a centrului mobil de vaccinare deschis la Piaţa Obor. Aici s-au imunizat deja aproximativ 100 de persoane.

Vă readucem aminte că proiectul a fost unul luat inițial în derâdere, dar care începe să dea rezultate. Astfel, pe lângă  adeverința de imunizare la COVID-19 se primește și un voucher la terasa cu mici din incintă.

ADVERTISEMENT

Coadă la mici gratis și vaccinare COVID-19 în Piața Obor

Drept pentru care a fost coadă constant. Oamenii au stat la rând la centrul de vaccinare deschis în urmă cu nici 24 de ore, la Piaţa Obor.

Conform datelor oficiale, în prima zi, aproape 400 de persoane s-au vaccinat la acest centru.

Interesant este că mai toți au mers pe vaccinul în doză unică de la Johnson&Johnson. Nu a contat însă serul cu care s-au imunizat.

ADVERTISEMENT

Oferta terasei de la Obor pentru cei vaccinaţi a constat în trei mici, două chifle și o sticlă de apă, indiferent de numele vaccinului.

Vă readucem aminte și că la centrul de vaccinare mobil din Piaţa Obor, oamenii se pot imuniza fără programare. Aici serurile disponibile pentru vaccinare sunt Pfizer şi Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT

Programul centrului pentru sâmbătă este între orele 8.00 și 20.00, în timp ce duminica este deschis între orele 8.00 și 18.00.

De remarcat că țara noastră a ajuns la 4.531.945 de persoane imunizate, după ce, în ultimele 24 de ore au fost vaccinate anti-COVID 41.228 de persoane.

ADVERTISEMENT

Interesant este că noi măsuri de relaxare intră în vigoare sămbătă, la miezul nopţii, odată cu prelungirea stării de alertă pentru următoarele 30 de zile.

Guvernul a decis ca evenimentele private să se poată organiza în interior cu 200 de persoane, în localităţile cu incidenţă mai mică de 3 la mie şi doar dacă persoanele sunt vaccinate, trecute prin boală sau prezintă un test negativ de coronavirus.

În exterior, aceste personae pot participa la evenimente private până la capacitatea maximă a spaţiului. De asemenea, sunt permise evenimente de campanie electorală, cu participarea a 1.000 de persoane, în aceleaşi condiţii.

ADVERTISEMENT