Podoaba capilară este una dintre lucrurile care ies în evidență atunci când vorbim despre doamne sau domnișoare. O coafură inspirată atrage atenția la fel de mult ca și un machiaj de efect. Sunt însă coafuri care, de preferință, trebuie evitate, chiar dacă, pe moment, pot lumina figura unei femei.
Părul este vizibil cel mai afectat de îmbătrânire. Se rărește, încărunțește, devine mai fragil și își pierde strălucirea. Pentru a prelungi însă ”viața” părului, există mici trucuri. Iar printre trucurile de care vorbim se numără și coafurile inspirate sau… de evitat.
Coafura este una dintre cele mai importante părți din ritualurile de înfrumusețare. Doar că, sunt anumite coafuri care pot distruge părul și afectează și pielea capului. Iar una dintre cele mai întâlnite coafuri printre doamne și domnișoare, susțin specialiștii, este și cea care are efectele cele mai nocive.
Iar coafura coadă de cal, susține Dcmedical.ro, este cea mai nocivă pentru sănătatea părului. Asta în ciuda faptului că, mai toate doamnele și domnișoarele au afișat, la un moment dat o asemenea coafură. E și normal, e simplu de făcut, comodă în primă fază și, desigur, expune la maximum trăsăturile frumoase ale feței.
Doar că, susțin specialiștii, este o coafură care îmbătrânește în secret atât părul, cât și pielea scalpului. Și, uneori, poate genera dureri de cap pentru cele care abuzează de acest fel de aranjare al părului.
Coafura coadă de cal, atât de des întâlnită, poate provoca chiar pierderea accelerată a părului. Chelirea, mai pe românește. Iar dermatologul Francesca J. Fusco din New York, conform sursei citate, explică de ce apare alopecia de tracțiune.
Iar efectele alopeciei de tracțiune, explică specialistul, pot fi permanente în cazul în care sunt afectați foliculii de păr, adică rădăcinile. Iar asta înseamnă că părul nu se va mai regenera.
În altă ordine de idei, efectele acestei coafuri nu afectează doar linia părului. Purtarea benzii elastice în aceeași zonă a șuvițelor de păr are efecte pe termen îndelungat. Iar printre acestea se numără stresul asupra părului și deteriorarea lui, ceea ce, evident, va duce la subțierea sa.
“Când îți legi părul în aceeași coadă de cal în fiecare zi, adaugi stres în aceeași zonă din nou și din nou și din nou, iar în cele din urmă asta va cauza ruperea și ruperea părului la baza coamei”, a spus hairstylistul Jenna Marie Shafer din New York.
Cu toate acestea, există soluții în cazul în care se dorește ca celebra coadă de cal să fie coafura folosită zi de zi. Una dintre ele este ca prinderea părului să se facă lejer, mai jos și niciodată în același loc. De asemenea, trebuie să fie evitat sumnul cu părul prins în coadă de cal.
Al doilea ”truc” este felul în care este periat părul. “Periază-ți părul de jos în sus și nu de sus în jos, deoarece când periezi de sus, se produc multe încurcături. Este mai bine să începi de jos pentru a trage mai puțin”, a mai spus hairstylistul, conform sursei citate.