Coaliţia anti – ISIS se reuneşte la Washington. SUA aşteaptă clarificări din partea TURCIEI

Adrian Barna   
in Hotnews
21/07/2016, 17:12
Coaliţia anti – ISIS se reuneşte la Washington. SUA aşteaptă clarificări din partea TURCIEI

Statele membre ale Coaliţiei internaţionale anti – ISIS aşteaptă clarificări ale poziţiei Turciei, în cadrul conferinţei internaţionale care se reuneşte în perioada 20 – 21 iulie la Washington.

“Reuniunea ţărilor contributoare la Coaliţia Globală anti-ISIL / DAESH”, condusă de SUA, se desfăşoară cu participarea miniştrilor Apărării şi de Externe. România este reprezentată la reuniune de miniştrii Mihnea Motoc (Apărare) şi Lazăr Comănescu (Externe).

Reuniunea miniştrilor de externe şi ai apărării din statele membre ale Coaliţiei este co-prezidată de doi oficiali americani – secretarul de stat John Kerry şi secretarul apărării Ashton Carter.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe al României, conferinţa are ca obiectiv principal discutarea situaţiei Irakului în confruntarea cu Daesh, cu accent pe necesităţile privind asistenţa umanitară şi măsurile de stabilizare post-conflict în zonele eliberate de sub ocupaţia Daesh.

Elementul de ultimă oră care preocupă membrii Coaliţiei este însă clarificarea poziţiei Turciei în cadrul acestei campanii militare, Turcia fiind una dintre ţările de pe teritoriul căreia pornesc raidurile aeriane americane. Duminică, acum patru zile, secretarul de stat John Kerry îşi exprima speranţa că “operaţiunile Coaliţiei vor reveni la normal” după ce fuseseră întrerupte din cauza tentativei de lovitură de stat din Turcia.

Una dintre măsurile de siguranţă luate de regimul Erdogan a fost întreruperea alimentării cu energie electrică a mai multor baze militare, suspectate că au participat la tentativa de lovitură de stat. Dar una dintre bazele afectate de această decizie este cea de la Incirlik, folosită de SUA pentru campania împotriva ISIS.

Sursă: www.romanialibera.ro

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×