News

Coaliția de guvernare, acord privind prețul carburanților. Cât va costa litrul la benzină și motorină. Update

Conform celor mai recente informații, coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR ar fi ajuns în cele din urmă la un acord privind prețul carburanților. Se vorbește despre o diminuare cu 1 leu.
22.06.2022 | 17:15
Coalitia de guvernare acord privind pretul carburantilor Cat va costa litrul la benzina si motorina Update
Acord privind prețul combustibililor în coaliție. Cu cât va scădea prețul la benzină și motorină. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
22-06-2022
14:41

Guvernul va compensa parțial prețul la pompă al carburanților. Minimum 3 luni ar dura totul

După îndelungi negocieri și variante, liderii coaliției ar fi ajuns la un acord privind prețul carburantilor. Aceștia urmează să anunțe mâine compensarea parțială a prețului la pompă.

De remarcat că totul va dura cel puțin trei luni. Sumele necesare ar proveni din surplusul de încasări la buget datorat creșterii prețurilor.

Un alt detaliu aparte este acela că vorbim despre o compensare parțiala în sumă fixă, nu procentuală.

Anunțul a fost făcut de către premierul Nicolae Ciucă și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

După mai multe discuții aprinse, PSD și PNL au căzut de acord asupra prețului carburantului, potrivit celor de la Antena 3.

Acord în coaliție privind tarifele combustibililor. Cu cât va scădea prețul la benzină și motorină. Surse

În urmă cu 24 de ore, reprezentanții PSD au transmis Guvernului României, din care și ei fac parte, să ia măsuri urgente pentru plafonarea prețului la benzină și motorină.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de miercuri, cele două partide au început discuțiile pe această temă a prețului carburanților.

Conform postului de știri citat, cele două mari partide au ajuns la un acord, și anume Guvernul să acorde o compensare de 50 de bani pe litrul de carburant, iar companiile care vând carburanți în țara noastră să reducă la rândul lor prețul cu încă 50 de bani pe litru.

ADVERTISEMENT

Asta ar înseamna ca prețul la pompă pentru litrul de carburant plătit de cetățeanul obișnuit să scadă cu 1 leu.

Rămâne de văzut dacă soluția de miercuri va reprezenta și varianta finală. Premierul Nicolae Ciucă ar trebui să facă anunțul fie în această seară, fie în cursul zilei de joi.

ADVERTISEMENT

În prezent, prețul benzinei în România variază de la 8.50 lei/l pentru cea standard până la 9.00 lei/l pentru cea premium. Motorina ajunge la 9.20 lei/l până la 9.60 lei/l dacă vorbim de produsul premium.

PSD propunea plafonarea la 7 lei a prețului pentru carburanți

Marți, 21 iunie, Partidul Social Democrat a transmis într-un comunicat de presă că ”Guvernul trebuie să intervină pentru reducerea prețurilor la carburanți”.

ADVERTISEMENT

”PSD solicită ministrului energiei soluții urgente pentru reducerea prețurilor la carburanți. Orice întârziere a unei decizii din partea guvernului pe tema scumpirilor la carburanți afectează grav atât economia națională, cât și puterea de cumpărare a cetățenilor.

Din momentul în care Ministerul Energiei a primit sarcina de a prezenta o soluție de legiferare, prețurile la carburanți s-au majorat cu încă aproximativ 0,5 lei/litru.

Nu mai este timp de analize și dezbateri! E nevoie de acțiune! Guvernul trebuie să intervină urgent pentru a pune capăt acestor creșteri de prețuri!

Din perspectiva PSD, stabilirea unui preț maximal la clientul final sau limitarea adaosului comercial pe tot lanțul comercial, de la producător la benzinărie sunt variante care ar trebui discutate de urgență în cadrul Coaliției de guvernare”, spunea social-democrații în comunicat.

O variantă luată în calcul de cei de la PSD era plafonarea la pompă la prețul de 7 lei/litru.

ADVERTISEMENT