Alegeri 2024

Coaliția, mai multe scenarii pentru data prezidențialelor. Eugen Tomac (PMP) susține că e deja stabilită

Coaliția de guvernare se întâlnește joi pentru a decide data la care vor avea loc prezidențialele. Eugen Tomac susține că românii vor merge la urne în noiembrie
03.07.2024 | 13:14
Coalitia mai multe scenarii pentru data prezidentialelor Eugen Tomac PMP sustine ca e deja stabilita
Scenariile pentru data alegerilor prezidențiale Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Premierul a anunțat că a convocat, joi dimineață, o ultimă ședință a coaliției de guvernare pe tema finalizării calendarului următoarelor scrutine.

Coaliția, mai multe scenarii pentru data prezidențialelor

Marcel Ciolacu, alături de cei doi viceprim-miniștri, Marian Neacșu și Cătălin Predoiu, va prezenta în cadrul ședinței variantele propuse de partidele politice în urma consultărilor de luni și marți de la Palatul Victoria.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor surse, citate de Realitatea Plus, pe masa liderilor PSD și PNL au mai rămas trei scenarii principale privind calendarul celor două scrutine.

Scenariul 1: 27 octombrie: prezidențiale (turul I); 10 noiembrie: prezidențiale (turul II); 8 decembrie: parlamentare. Scenariul 2: 10 noiembrie: prezidențiale (turul I); 24 noiembrie: prezidențiale (turul II); 8 decembrie: parlamentare. Scenariul 3: 24 noiembrie: prezidențiale (turul I); 8 decembrie: prezidențiale (turul II) + parlamentare.

ADVERTISEMENT

Eugen Tomac: Data prezidențialelor, deja stabilită

Eugen Tomac, președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), susține într-o postare pe pagina sa de Facebook că datele celor două tururi ale alegerilor prezidențiale au fost deja stabilite, sigura necunoscută fiind data parlamentarelor.

„Alegerile prezidențiale din acest an vor avea loc odată cu alegerile parlamentare. Cel mai probabil, primul tur va fi pe 3 noiembrie. Turul doi, între candidatul de dreapta și cel al PSD, va fi pe 17 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Singura necunoscută pe care, cel mai probabil, o vom afla astăzi este legată de data alegerilor parlamentare. PSD vrea pe 17 noiembrie, Iohannis pe 3 noiembrie.

Rămâne de văzut cine va impune agenda. Este tot mai clar că această păruială publică între Ciolacu și Iohannis are în spate cu totul și cu totul alte mize.

ADVERTISEMENT

Una dintre ele este legată de viitorul comisar european, unde palatele puterii au viziuni diferite., a scris liderul PMP.

Marcel Ciolacu a convocat ședința coaliției de guvernare după două zile de întâlniri cu reprezentanții partidelor cu care a avu consultări pe tema calendarului viitoarelor alegri.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de guvern, premierul va solicita partenerilor din Coaliție „să dea curs solicitării exprimate de toți participanții la discuțiile de la Palatul Victoria ca stabilirea calendarului electoral să se realizeze în cel mai scurt timp posibil, astfel încât competiția electorală să se desfășoare în condiții predictibile și echitabile pentru toți candidații”.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români