Sport

„Cobra” Rareș Ilie! Rapidistul, comparat cu Adrian Ilie după super reușita care a decis meciul cu Sepsi: „Mi-a adus aminte de golul lui”

Rapid și-a consolidat fotoliul de lider în play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1, după 1-0 cu Sepsi. Reușita lui Rareș Ilie (19 ani) a impresionat pe toată lumea, inclusiv pe Ilie Dumitrescu.
24.04.2022 | 10:49
Cobra Rares Ilie Rapidistul comparat cu Adrian Ilie dupa super reusita care a decis meciul cu Sepsi Mia adus aminte de golul lui
Rares Andrei Ilie marcheaza un gol de langa Mihai Alexandru Balasa, Stefan Ashkovski si Nicolae Ionut Paun in meciul de fotbal dintre Rapid Bucuresti si Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, contand pentru Play out-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Rapid-Giulesti din Bucuresti, sambata 23 aprilie 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Rapid e lider detașat în play-out după ce a învins-o cu 1-0 pe Sepsi în etapa a șasea. Singurul gol al meciului a fost o adevărată bijuterie, reușită de Rareș Ilie în minutul 80. Execuția „Micului fenomen” a fost comparată cu cea a lui Adrian Ilie din România – Columbia 1-0, de la World Cup 1998.

„Micul fenomen” s-a transformat în „Cobra”! Rareș Ilie, comparat cu Adrian Ilie după Rapid – Sepsi 1-0

Golul marcat de Rareș Ilie contra lui Sepsi a fost al șaselea reușit de atacant în acest sezon de Casa Pariurilor Liga 1. Ilie Dumitrescu a apreciat din plin execuția tânărului rapidist, pe care a comparat-o cu cea pe care Adrian Ilie a reușit-o în poarta columbianului Faryd Mondragon, la Campionatul Mondial din Franța.

ADVERTISEMENT

„Da, văd o liniște, o dezinvoltură acolo în ultimii 20 de metrii. Întoarce foarte frumos, evită adversarii, după care cu o scăriță termină faza. Mi-a adus aminte de golul lui Adrian Ilie din meciul contra Columbiei din 1998 de la turneul final”, a declarat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport.

Adrian Mutu i-a asemănat reușita cu execuțiile sale din tinerețe

La partida din Giulești, Rareș Ilie a fost urmărit din tribune de scouteri din Italia, dar și de selecționerul Edi Iordănescu. Atacantul alb-vișiniilor rămâne însă cu picioarele pe pământ și e atent la indicațiile pe care i le dă Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

După meci, Ilie a dezvăluit ce i-a transmis antrenorul care are șapte victorii consecutive de când i-a preluat pe giuleșteni.

„Suntem fericiți, știam că o să avem o partidă grea, ne-am pregătit toată săptămâna. E mai mult de instinct acolo pentru că nu ai prea mult timp de gândire. Mister mi-a spus că am dat cum dădea el pe vremuri.

ADVERTISEMENT

Suntem pe locul 1, mergem la victorie în fiecare meci și vrem să câștigăm și barajul. Nu m-au preocupat aceste chestii (n.r.- despre un eventual transfer), la finalul campionatului mă voi sfătui cu persoanele apropiate.

Am legat victorie după victorie și ne gândim la următoarele meciuri, apoi la baraj. Ne încurajează tot timpul, domnul antrenor și-a făcut treaba și echipa a câștigat”, a declarat Rareș Ilie, după Rapid – Sepsi 1-0.

ADVERTISEMENT

Cotat de transfermarkt la 700 de mii de euro, Rareș Ilie nu a apucat să joace până acum nici măcar la naționala U21 a României, singurele sale selecții fiind la reprezenativele de juniori. În acest sezon, atacantul rapidist are șase goluri și nouă assist-uri în Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT