Sporturi

Cori ”Coco” Gauff nu știa că va juca împotriva Simonei Halep în optimi la Wimbledon: “Și ce dacă e cap de serie? Îi știu jocul, am văzut-o de multe ori”

06.07.2019 | 00:08
Cori Coco Gauff nu stia ca va juca impotriva Simonei Halep in optimi la Wimbledon Si ce daca e cap de serie Ii stiu jocul am vazuto de multe ori

Simona Halep joacă împotriva americancei Cori ”Coco”Gauff în optimile de finală de la Wimbledon. Campioana noastră a trecut cu 6-3, 6-1 de Victoria Azarenka și va evolua în optimi în fața senzației de 15 ani din SUA, care a trecut pe rând de Venus Williams, Magdalena Ribarikova și Polona Hercog. Meciul este programat luni și va fi unul dintre cele mai interesante dueluri din optimi. 

Cori ”Coco”Gauff nu știa că va juca împotriva Simonei Halep în optimi la Wimbledon: “Cu Simona? Ah, ok…”

Cori Gauff a jucat până acum șase meciuri la Wimbledon, trei în calificări și trei pe tabloul principal, însă în drumul ei spre optimi nu a jucat împotriva niciunei favorite. Întrebată de FANATIK dacă se așteaptă la un meci diferit cu Simona Halep, cap de serie 7, americanca a răspuns:

“Cu cine joc? Cu Simona? Ah, ok.. Am văzut-o în multe meciuri, știu cum joacă. Nu m-am antrenat cu ea, deci nu știu cum se simte mingea când joci cu ea, dar sunt familiarizată de jocul ei doar din ce am apucat să o urmăresc. 

Ce dacă e cap de serie? Adică, este o jucătoare diferită față de cele cu care am jucat. Fiecare este diferit în felul său. Așa că fiecare meci e diferit. Dar nu cred că pentru că e cap de serie îmi voi schimba atitudinea”, a spus Cori, pe un ton calm, sigur, dar respectuos faţă de Halep, la conferința de presă.

Cori Gauff este reprezentată de agenția Team8, deținută de Roger Federer, iar campionul elvețian i-a acordat de-a lungul timpului mai multe sfaturi, după cum chiar el a recunoscut. Cori Gauff este a 7-a cea mai tânără jucătoare calificată în optimile de finală a unui Grand Slam, la doar 15 ani și 122 de zile.

Coco Gauff nu știa că va juca împotriva Simonei Halep în optimi la Wimbledon Și ce dacă e cap de serie Îi știu jocul, am văzut-o de multe ori
Cori ”Coco” Gauff nu știa că va juca împotriva Simonei Halep în optimi la Wimbledon Și ce dacă e cap de serie Îi știu jocul, am văzut-o de multe ori

Simona o laudă pe Cori: “Nu e ușor să faci o asemenea performanță la această vârstă”

Simona Halep a vorbit în termeni laudativi despre adversara ei din optimi după victoria cu Azarenka: “Cu jucătoarea de 15 ani care a ajuns în turul 3 consider că ar fi un meci greu. Nu e ușor deloc să faci o asemenea performanță la această vârstă, să învingi jucătoare bune și să ajungi până aici. Nu am văzut niciodată un meci cu ea, dar știu că a învins-o pe Venus Williams, ceea ce înseamnă ceva. Trebuie doar să mă concentrez pe mine, însă”, a spus Simona Halep.

Meciul dintre Cori Gauff și Simona Halep se va disputa luni, la o oră ce urmează a fi stabilită. Campioana noastră este favorită și are un tablou ușor până în semifinale. Dacă va trece de americancă, Halep va evolua împotriva învingătoarei din meciul Yastremska/Zhang.

  • 15 ani are Cori Gauff
  • 313 WTA era locul ocupat de americancă înainte de Wimbledon