ADVERTISEMENT
News

Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe! Vizibilitatea este redusă sub 200 de metri. Continuă canicula în aproape toată țara

Autor: Alexandru Năstase | 30.08.2020 | 10:10
Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe! Vizibilitatea este redusă sub 200 de metri. Continuă canicula în aproape toată țara
Mai multe județe vor fi afectate de ceață. Sursa foto - facebook

Meteorologii au anunţat că în mai multe județe este cod galben de ceaţă, iar vizibilitatea este redusă în unele locuri sub 200 de metri.

ADVERTISEMENT

Pentru unele judeţe avertizarea a fost prelungită cu câteva ore bune. Mai mult de atât, în 36 de judeţe este valabilă în continuare atenţionarea cod galben de caniculă şi disconfort termic.

Temperaturile pot ajunge până la 37 de grade în anumite zone ale țării, ceea ce ar putea crea probleme multe persoanelor care suferă de anumite boli.

ADVERTISEMENT

Cod galben de ceaţă în mai multe zone ale țării

Concret, până la ora 11.00, este cod galben de ceaţă în judeţele Constanţa şi Tulcea, iar până la ora 11.30 în judeţele Giurgiu, Ilfov, Harghita, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Brăila, Ialomiţa, Prahova şi Buzău.

Până la ora 12.00 este emis cod galben de ceaţă pentru judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea şi Vaslui. ”Se va semnala: local ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 m”, au transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este valabilă în continuare atenţionarea meteo de caniculă şi disconfort termic care afectează 36 de judeţe, inclusiv cele unde este ceaţă.

Până luni seară, în zonele de câmpie şi de podiş disconfortul termic va fi accentuat şi local va fi caniculă.

ADVERTISEMENT

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade şi în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

„Trebuie avut în vedere că urmează o zi extrem de călduroasă. Temperaturile vor urca destul de mult și va fi cald întreaga zi”, au mai spus meteorologii

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!