News

Cod galben de ceaţă în mai multe judeţe! Vizibilitatea este redusă sub 200 de metri. Continuă canicula în aproape toată țara

30.08.2020 | 10:10
Cod galben de ceata in mai multe judete Vizibilitatea este redusa sub 200 de metri Continua canicula in aproape toata tara
ADVERTISEMENT

Meteorologii au anunţat că în mai multe județe este cod galben de ceaţă, iar vizibilitatea este redusă în unele locuri sub 200 de metri.

Pentru unele judeţe avertizarea a fost prelungită cu câteva ore bune. Mai mult de atât, în 36 de judeţe este valabilă în continuare atenţionarea cod galben de caniculă şi disconfort termic.

ADVERTISEMENT

Temperaturile pot ajunge până la 37 de grade în anumite zone ale țării, ceea ce ar putea crea probleme multe persoanelor care suferă de anumite boli.

Cod galben de ceaţă în mai multe zone ale țării

Concret, până la ora 11.00, este cod galben de ceaţă în judeţele Constanţa şi Tulcea, iar până la ora 11.30 în judeţele Giurgiu, Ilfov, Harghita, Argeş, Dâmboviţa, Teleorman, Brăila, Ialomiţa, Prahova şi Buzău.

ADVERTISEMENT

Până la ora 12.00 este emis cod galben de ceaţă pentru judeţele Bacău, Galaţi, Vrancea şi Vaslui. ”Se va semnala: local ceaţă care reduce vizibilitatea sub 200 m”, au transmis meteorologii.

De asemenea, este valabilă în continuare atenţionarea meteo de caniculă şi disconfort termic care afectează 36 de judeţe, inclusiv cele unde este ceaţă.

ADVERTISEMENT

Până luni seară, în zonele de câmpie şi de podiş disconfortul termic va fi accentuat şi local va fi caniculă.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade şi în jur de 37 de grade în regiunile sudice.

ADVERTISEMENT

„Trebuie avut în vedere că urmează o zi extrem de călduroasă. Temperaturile vor urca destul de mult și va fi cald întreaga zi”, au mai spus meteorologii

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: