Cod galben de CEAŢĂ pentru şase judeţe

Răzvan Scarlat   
în Nicio categorie
27/12/2013, 08:40
Cod galben de CEAŢĂ pentru şase judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod galben de ceaţă pentru intervalul 08:00 si 12:00. În judeţele Bacău, Vrancea, Vaslui, Galaţi şi local în judeţele Neamţ şi Iaşi, inclusiv drumurile naţionale şi europene se va semnala ceaţă, vizibilitate redusă sub 200 m, izolat 50 m.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri dimineaţa nu s-au anunţat drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia rutieră întreruptă din cauza vremii sau a unor evenimente rutiere, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele importante.

Însă, în mai multe zone din ţară, se semnalează ceaţă densă. Fenomenul este prezent şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, dar şi în municipiul Bucureşti, anunţă România TV.

Pentru preîntîmpinarea accidentelor grave, conducătorii auto sînt sfătuiţi să ruleze cu viteză adaptată, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi, avînd în vedere că temperaturile sînt scăzute în numeroase zone, să reducă viteza pe porţiunile de carosabil umed, care poate deveni alunecos.

Vineri, vremea rămîne usor mai caldă decît ar fi normal la sfîrşit de an, deşi în sud-vestul ţării încă sînt înnorări şi izolat plouă slab.

În Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, la altitudini de peste 1800 m, sînt încă posibile precipitaţii slabe mixte. În rest, doar ceaţa este de interes, pe arii restrînse însă, în zonele joase de relief, mai ales din centrul, estul si sudul teritoriului. Vîntul continua să dea semne de agitaţie pe crestele montane şi în Banat, iar temerpaturile zilei pornesc de la -2 grade în estul Transilvaniei şi ating 14 grade în Dealurile de Vest, Dobrogea şi Bărăgan.

Şi în Bucureşti vremea va fi calda, cu o maximă termică de aproximiativ 9 grade la amiază, deşi cerul va avea înnorări şi în orele dimineţii încă sînt condiţii pentru puţină ceaţă.

Sîmbăta vremea va fi frumoasă şi caldă în zonele deluroase şi montane, dar şi în vestul şi nord-vestul ţării, unde va fi cer aproape senin. În regiunile extracarpatice însă, vor fi înnorări temporare şi în zonele joase ceaţa va fi din nou prezentă dimineaţa, însă doar pe alocuri, izolat fiind asociată şi cu burniţa. Intensificările vîntului vizează şi sîmbătă tot regiunea Banatului şi zona de munte, iar maximele zilei pornesc de la 3 grade în depresiuni şi ating 14 în Dealurile de Vest.

 

 

Închide ×