News

Cod galben de furtuni în mai multe județe. ANM a emis o nouă informare meteo

14.05.2019 | 17:34
Cod galben de furtuni in mai multe judete ANM a emis o noua informare meteo

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a anunțat cod galben de furtuni în mai multe județe. Experții meteo au transmis că în intervalul 14 mai, ora 15 – 17 mai, ora 10, vom avea parte de manifestări de instabilitate armosferică accentuată.

ANM a emis cod galben de furtuni în mai multe județe

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a teritoriului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Meteorologii anunță că, în perioade scurde de timp ori prin acumulate, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 40 l/mp. În intervalul 14 mai, ora 18 – 15 mai, ora 10, specialiștii ANM anunță cantități de apă însemnate.

Județele afectate sunt: Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara. În locurile enumerate se vor semnala averse, iar în intervale scurte de timp ori prin acumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Cod galben de furtuni în mai multe județe. ANM a emis o nouă informare meteo
Județele vizate: Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj, Caraș-Severin, Timiș și local în județul Hunedoara

Vremea va fi capricioasă

De asemenea, meteorologii anunță o vreme capricioasă în următoarea perioadă. Se anunță vijelii, ploi cu grindină, ploi torențiale și frig. În regiunile din zona de vers și sud-vest, dar și în zonele de munte și deal se vor arăta primele semne ale fenomenelor indicate. Totodată, instabilitatea atmosferică se manifestă prin accentuarea temporară a înnorărilor, ploi și descărcări electrice.

Se anunță că, în spațiile mici, vor veni și cantități de apă mai însemnate și, mai mult, vor fi posibile și căderi de grindină. Vântul prinde putere la munte, în zona de sud și pe arii restrânse în centru, iar maximele se vor încadra între 14 și 24 de grade Celsius, pe când minimele între 5 și 13 grade Celsius.