News

Cod galben de furtuni, ploi torențiale, vijelii și grindină. Zonele afectate de fenomenele severe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de fenomene severe. Vor fi furtuni, ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină în majoritatea zonelor țării.
27.04.2022 | 10:18
Cod galben de furtuni ploi torentiale vijelii si grindina Zonele afectate de fenomenele severe
Alertă cod galben de la ANM. Furtuni, ploi abundente, vijelii și grindină în majoritatea regiunilor. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

După o scurtă pauză, fenomenele severe specifice sezonului cald revin în forță în România. Specialiștii ANM au emis o alertă cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de apă.

Alertă cod galben de la ANM. Furtuni, ploi abundente, vijelii și grindină în majoritatea regiunilor

Avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie intră în vigoare miercuri, la ora 12.00, fiind valabilă până joi seara la ora 23.00.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării. Excepție vor face doar județele Tulcea și Constanța.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și pe alocuri intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

ADVERTISEMENT

Iată zonele afectate de fenomenele severe:

Alertă cod galben de la ANM. Furtuni, ploi abundente, vijelii și grindină în majoritatea regiunilor. Sursa foto: meteoromania.ro

ANM mai anunță că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, această alertă poate fi extinsă.

ANM anunță ploi abundente până în debutul lunii mai

Alerta cod galben de miercuri confirmă prognoza pe lungă durată emisă marți de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

ADVERTISEMENT

Meteorologii anunțau că în intervalul 25 aprilie – 2 mai 2022 va ploua foarte mult. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice.

Nu va fi nici foarte cald. Vom avea parte de un final rece de lună aprilie. Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

ADVERTISEMENT

Vremea rece va continua și în debutul lunii mai. Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, conform datelor celor de la ANM.

ADVERTISEMENT