Se schimbă vremea! Cod galben de furtuni si grindina pentru următoarele zile

cod galben de furtuni si grindina

După foarte multă caniculă Institutul de Meteorologie dă şi vestea mult aşteptată de toţi cei care s-au săturat sau nu suportă caldura. Vremea se va răci în următoarele zile, în unele regiuni chiar în mod accentuat. Ne aşteptăm, pe lângă scăderea temperaturii şi la reprize de ploaie, în unele locuri însoţită de grindină. Nici furtunile nu ne vor ocoli, clima din ţara noastră fiind într-un proces de schimbare faţă de ceea ce ştiam.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată, valabilă pentru mai multe zone din ţară. Potrivit ANM, în intervalul 20 august, ora 18:00 - 22 august, ora 08:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse şi descărcări electrice.

Cod galben de furtuni si grindina. De unde va începe răcirea

Astfel de manifestări vor fi în seara zilei de diminica (20 august) şi în noaptea de duminică spre luni (20/21 august) în regiunile vestice şi nord-vestice, iar pe parcursul zilei de luni (21 august) şi în noaptea de luni spre marţi (21/22 august) în zona de munte, în centrul ţării şi local în est şi în sud. Cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15...20 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice şi de sud-vest, dar şi în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie. Temperatura aerului va scădea accentuat, la început în vest, centru şi nord, apoi şi în restul teritoriului, vremea devenind răcoroasă.În după-amiaza zilei de duminică, canicula şi disconfortul termic vor persista local în sudul, estul şi centrul ţării.

Totodată, meteorologii au emis şi o atenţionare meteo cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru mai multe zone din ţară. La munte, în Maramureş, Transilvania şi în vestul Moldovei, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat  40...50 l/mp.

viewscnt
1 EUR4.6551 lei+0,0082
1 USD3.9650 lei+0,0236
1 XAU163.2575 lei-0,4004