News

Cod galben de la ANM pentru jumătate de țară. Furtuni violente, vijelii și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o alertă cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se anunță furtuni violente, averse torențiale, vijelii și grindină în mai multe județe.
13.05.2022 | 10:17
Cod galben de la ANM pentru jumatate de tara Furtuni violente vijelii si grindina
ANM a emis cod galben de furtuni, vijelii și grindină pentru mai multe județe. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea se schimbă radical, vineri, în jumătate de țară. Specialiștii de la ANM anunță fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe regiuni.

ANM a emis cod galben de furtuni, vijelii și grindină pentru mai multe județe

Un cod galben de furtuni, vijelii și grindină va intra în vigoare la ora 13.00 și va fi valabil până la 23.00, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

În acest interval, în Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei, Transilvaniei și Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse torențiale.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie punctează faptul că se pot semnala rafale de vânt cu viteze de 55…75 km/h și izolat de peste 80…90 km/h, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

”Fenomene specifice instabilității atmosferice vor fi vineri (13 mai) pe arii restrânse și în restul teritoriului, iar sâmbătă (14 mai) în regiunile sudice, sud-estice și la munte.

ADVERTISEMENT

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, se mai arată pe site-ul ANM.

Cod galben de furtuni, vijelii și grindină emis de ANM. Zonele afectate de fenomenele severe. Sursa foto: meteoromania.ro

 

Cum va fi vremea în București. Prognoza specială a celor de la ANM

Dacă în jumătate nordică va ploua și vor fi furtuni violente, în cea de sud vremea se menține călduroasă și chiar caniculară.

ADVERTISEMENT

În București, vremea va fi călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 32…33 de grade. Cerul va fi senin, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat, se arată în prognoza specială emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie

ADVERTISEMENT