News

Cod galben de ninsori abundente de la ANM. Județele unde se va depune strat consistent

08.01.2021 | 10:38
Cod galben de ninsori abundente de la ANM Judetele unde se va depune strat consistent
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineața, o atenționare cod galben de ninsori abundente pentru mai multe județe din țară.

Conform meteorologilor, în Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, începând de vineri ora 12:00 până sâmbătă la ora 4:00 vor cădea cantități mari de precipitații și se va depune strat consistent de zăpadă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ANM a emis vineri și o informare meteo valabilă de la ora 10:00 până sâmbătă la ora 10:00. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15…25 l/mp.

Avertizare ANM cod galben de ninsori abundente. Care sunt județele afectate

Iarna începe să pună stăpânire pe România și din punct de vedere al precipitațiilor și al temperaturilor. Vineri, ANM a emis o informare meteorologică dar și un cod galben.

ADVERTISEMENT

Conform avertizării, de vineri, 8 ianuarie, ora 12.00 până sâmbătă, 9 ianuarie, ora 4.00, mai multe zone din 15 județe vor fi afectate.

În intervalul menționat, în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge, iar local în Oltenia, nord-vestul Munteniei, precum și în sudul și sud-estul Transilvaniei vor predomina ninsorile. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

ADVERTISEMENT

O informarea meteo va intra în vigoare vineri

Cei de la ANM au emis vineri și o informare meteo valabilă de la ora 10:00 până sâmbătă la ora 10:00. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15…25 l/mp.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în jumătatea de sud a teritoriului, unde se vor acumula în general 15-25 l/mp.

ADVERTISEMENT

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare, exceptând Câmpia Română și Dobrogea, unde vor predomina ploile, iar din orele serii de vineri (8 ianuarie) se vor semnala și ninsori și lapoviță.

În următoarele zile și pe aproape întreg parcursul săptămânii viitoare, probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații va fi ridicată, concomitent cu instalarea unei mase de aer rece.

ADVERTISEMENT