News

Cod galben de ninsori, prelungit. ANM a emis și o informare de vreme rea. Update

30.11.2020 | 16:05
Cod galben de ninsori, prelungit. ANM a emis și o informare de vreme rea. Update
Ninsorile se abat peste România. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cod galben de ninsori în sudul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei emis de meteorologi. Avertismentul este valabil pentru data de 30 noiembrie.

UPDATE, ora 16:15 / ANM a prelungit până la ora 23:00 atenționarea cod galben de ninsori abundente emisă pentru ziua de luni, cea care inițial expira la ora 20:00.

ADVERTISEMENT

Conform noului mesaj, până la ora 23:00 va continua să ningă moderat cantitativ și să se depună strat de zăpadă în zone extinse din Dobrogea și Muntenia.

În intervalul 30 noiembrie ora 15:00 – 30 noiembrie ora 23:00, în estul și sud-estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși pe arii restrânse 15 l/mp.

ADVERTISEMENT

Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze în general de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Notă: Pe arii restrânse, ninsori slabe, vor fi și în sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral precipitațiile vor fi mixte., anunță ANM.

Informare meteo de vremea rea până pe 1 decembrie

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare meteo de vreme capricioasă care va dura până marți la ora prânzului. Va continuă să ningă, iar vântul va avea intensificări puternice.

ADVERTISEMENT

În intervalul 30 noiembrie ora 23:00 – 1 decembrie ora 12:00, în Dobrogea vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă. Local vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general între 45 și 50 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

NOTĂ: Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților, când vor predomina temperaturile negative.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, ora 13:45/ Concret, în intervalul 30 noiembrie, ora 05:00 – 30 noiembrie, ora 20:00, vor fi ninsori moderate cantitativ în sudul şi estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei.

Atenție! Treptat vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă, transmit meteorologii pentru toți cei care se gândesc la drumuri mai lungi în această perioadă.

Avertisment de ninsori în sudul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei

Cantităţile de precipitaţii vor depăşi, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

ADVERTISEMENT

”Precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala şi în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei şi în restul Munteniei.

De asemenea, pe litoral vor fi precipitaţii mixte, iar în noaptea de luni spre marţi vor predomina ninsorile.

Vremea se va menţine deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopţilor şi dimineţilor”, anunţă ANM.

În același interval, luni, 30 noiembrie, de la ora 5:00 la ora 20:00, vremea va fi închisă și rece și la București. La sfârșitul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni, temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0…1 grad.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri