News

Cod galben de ninsori viscolite emis de ANM. Zonele afectate de fenomenele de iarnă

ANM a emis un cod galben de ninsori și viscol pentru mai multe județe. În următoarele ore, vântul va pune și el probleme, în special în partea de vest și sud-vest a țării.
26.11.2021 | 10:33
Cod galben de ninsori viscolite emis de ANM Zonele afectate de fenomenele de iarna
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o schimbare radicală a vremii în următoarele ore.

În scenă își vor face simțită prezența fenomenele severe de iarnă. În acest sens, ANM a emis un cod galben de ninsori viscolite pentru zonele montane din centrul și vestul țării.

ADVERTISEMENT

ANM a emis cod galben de ninsori și viscol. Zonele afectate de fenomenele severe

Conform ANM, codul galben de ninsori viscolite și vânt puternic intră în vigoare la ora 12 și expiră la ora 02.00, sâmbătă.

În intervalul menționat, în Banat, iar în cursul nopții și pe litoral, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60…80 km/h.

ADVERTISEMENT

În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit.

Cod galben de ninsori viscolite emis de ANM. Zonele afectate de fenomenele de iarnă. Sursa foto: meteoromania.ro

ANM, informare de vânt puternic și ninsori

Tot vineri, meteorologii au emis și o informare de vânt puternic și ninsori pentru regiunile estice, vestice și zona montană.

ADVERTISEMENT

Alerta a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabilă până sâmbătă dimineața la ora 08.00.

În intervalul menționat vor fi intensificări ale vântului în regiunile vestice și estice ale țării, unde local și temporar vor fi rafale în general de 50…60 km/h. În zona de munte, mai ales la altitudini mari, viteza vântului va depăși 70…80 km/h și trecător va ninge, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Meteorologii precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, prezentul mesaj ar putea fi actualizat.

Cum va fi vremea în București

Dacă în unele zone de munte va ninge, în Capitală vremea va fi caldă pentru această perioadă, iar ploile destul de slabe.

”Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, când trecător va ploua.

Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 4 grade”, se arată pe site-ul ANM.

ADVERTISEMENT