ADVERTISEMENT
News

Cod galben de ploi abundente în opt județe. Prognoză meteo specială pentru București

Autor: Adrian Baciu | 07.06.2020 | 11:56
Cod galben de ploi abundente în opt județe. Prognoză meteo specială pentru București
Cod galben de ploi abundente în opt județe. Prognoză meteo specială pentru București. Foto: hepta.ro

Un cod galben de ploi abundente a fost emis duminică în opt județe din țară. De asemenea, ANM a emis și o prognoză meteo specială pentru București.

ADVERTISEMENT

Cod galben de ploi abundente în opt județe

Vremea caldă de vară a pus stăpânire pe bună parte din România. Există însă și zone în care instabilitatea specifică sezonului se va manifesta mai violent, fapt pentru care s-au emis deja avertizări și informări.

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o avertizare cod galben de ploi și vijelii în partea de nord-vest a țării, valabilă până la ora 21.00. Sunt vizate: Arad, Hunedoara, Alba, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Maramureș.

ADVERTISEMENT

Astfel, duminică, de la ora 13:00 până la ora 21:00, în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali, instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor fi însemnate în aceste regiuni ale României și vor putea depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Prognoză meteo specială pentru București

În ceea ce privește vremea din Capitală, aici temperaturile vor atinge 30 de grade duminică, dar va fi înnorat și sunt posibile ploi cu fulgere, a mai transmis ANM.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, dar cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate duminică.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată. Temperaturile maxime, duminică, în Capitală, vor fi de 29 – 30 de grade, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 15 grade.

Informare meteo de instabilitate

De asemenea, în vigoare va mai vi în intervalul menționat o informare de instabilitate accentuată în majoritatea zonelor între 7 iunie și 9 iunie.

ADVERTISEMENT

În regiunile vestice, nord-vestice, local în cele centrale și sudice, precum și în zonele de munte, iar luni (8 iunie), îndeosebi în vestul și nordul teritoriului se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

ADVERTISEMENT

ANM mai anunță că gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat pe tot parcursul săptămânii (8-14 iunie) în majoritatea regiunilor.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!