News

Cod galben de ploi abundente și furtuni emis de ANM. Ce zone sunt lovite de fenomenele severe

Meteorologii de la ANM au emis, marți, o alertă cod galben de ploi abundente și furtuni. Zonele din țară lovite de averse, vijelii și grindină.
16.05.2023 | 12:36
Cod galben de ploi abundente si furtuni emis de ANM Ce zone sunt lovite de fenomenele severe
Alertă cod galben de furtuni de la ANM. Zonele din țară lovite de averse, vijelii și grindină. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o alertă cod galben de ploi abundente și furtuni. În următoarele ore, mai multe zone din țară vor fi lovite de averse, vijelii și grindină.

Alertă cod galben de furtuni de la ANM. Zonele din țară lovite de averse, vijelii și grindină

Din informațiile oferite de site-ul ANM, alerta cod galben de ploi abundente intră în vigoare începând de marţi seară. Sunt vizate şase judeţe din Oltenia şi sud-vestul Munteniei.

ADVERTISEMENT

Aici, cantităţile de apă vor fi de 25-30 de litri pe metrul pătrat. Și în regiunile intracarpatice, în special după-amiaza, vor fi averse. Ele vor fi însoțite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunță că atenţionarea cod galben de ploi însemnate cantitativ este valabilă de marţi, de la ora 18.00, până miercuri, la aceeaşi oră. Vizate sunt judeţele Gorj, Vâlcea, Olt, Teleorman, Dolj şi Mehedinţi.

ADVERTISEMENT

”În Oltenia şi sud-vestul Munteniei vor fi ploi ce vor avea şi caracter de aversă şi, mai ales prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 25…30 l/mp şi izolat vor depăşi 35…40 l/mp”, se arată pe site-ul ANM.

Vremea rea va apărea, la orele după-amiezii, și în regiunile intracarpatice. ”În a doua parte a zilelor de marţi şi miercuri, vor fi intervale cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi condiţii de grindină”, mai anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT
Cod galben furtuni. ANM
Alertă cod galben de furtuni de la ANM. Zonele din țară lovite de averse, vijelii și grindină. Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în București

Vremea se strică și în București, în următoarele ore. Administrația Națională de Meteorologie a emis o prognoză specială care anunță evoluția precipitațiilor și a valorilor termice în zona Capitalei.

Aici, temporar înnorările vor fi accentuate şi, în special în a doua parte a nopţii şi în prima parte a zilei, vor fi averse. Cel mai probabil, acestea vor fi însoţite de descărcări electrice.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla în general moderat, cu rafale de până la 40…45 km/h, miercuri după-amiaza. Noaptea, temperatura prognozată va fi de 11…12 grade Celsius, iar cea maximă de 20…22 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT