News
notix pixel id

Cod galben de ploi și vijelii în țară! Care sunt zonele cele mai afectate

Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod galben de ploi și vijelii în țară!
12.06.2021 | 10:34
Cod galben de ploi și vijelii în țară! Care sunt zonele cele mai afectate
În weekend vor avea loc mai multe vijelii în țară. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pe parcursul zilei de sâmbătă, 12 iunie, în zonele de deal și de munte, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, în cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Moldova și în sudul Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Acestea se vor manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Cod galben de ploi și vijelii

Concret, intervalul de valabilitate este trecut de ANM de la ora 11:00 și s-ar încheia undeva în jurul serii, mai exact la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

De remarcat că manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici și pe intervale mai scurte de timp.

De asemenea, în intervalul de valabilitate, 13 iunie, ora 02:00 și până în preajma orei 10:00 dimineața, situația se schimbă serios.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea nordică a Moldovei și în zonele montane aferente vor fi averse însemnate cantitativ.

Totodată, zonele menționate vor avea parte de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Nu se termină aici pentru că în intervalul de valabilitate 13 iunie, ora 10:00 și până în 15 iunie, ora 23:00, adică în ziua de marți a săptămânii viitoare, ANM a transmis o altă avertizare.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri