News
notix pixel id

Cod Galben de ploi torențiale în jumătate de țară! Avertizarea va fi valabilă până luni seara

14.07.2019 | 12:25
Cod Galben de ploi torențiale în jumătate de țară! Avertizarea va fi valabilă până luni seara
Avertizare ANM de cod galben de ploi torențiale

ANM vine cu o nouă avertizare din partea meteorologilor. Astfel, cu începere de la ora 13:00 și până luni la ora 21:00, meteorologii au anunțat un cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice. Codul este valabil pentru jumătate din țară, afectate fiind nu mai puțin de 21 de județe.

Cum va arăta vremea în timpul codului galben de ploi torențiale

Astfel, codul galben de ploi torențiale și descărcări electrice se va manifesta prin perioade cu înnorări accentuate și averse ce vor avea și caracter torențial. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Pe arii restrânse vor fi și descărcări electrice, intensificări temporare ale vântului și, posibil, grindină.

Codul galben de ploi torențiale și descărcări electrice este disponibil în jumătate de țară, în 21 de județe. Astfel de fenomene vor fi însă posibile și pe suprafețe mai restrânse și în intervale scurte de timp, se vor semnala și în restul teritoriului.

Avertizare ANM de cod galben de ploi torențiale

Cod galben de ploi după cod galben de vijelii

Avertizarea privind ploile torențiale și furtună vine după ce la începutul acestei săptămâni am avut parte de un cod galben de vijelii. Astfel, mai multe persoane au fost rănite din pricina furiei naturii în aceste zile și zeci de copaci s-au rupt în fața vântului. Mai mult, în Craiova un acoperiș de bloc a căzut, dar din fericire nimeni nu a fost rănit în timpul acestui incident.

Vremea a fost destul de schimbătoare în această vară. Zile întregi de caniculă au fost bruiate de perioade în care a plouat torențial. Un eveniment mai puțin fericit s-a produs în această vară în capitală, când vântul puternic a suflat schela unui bloc în timp ce aceasta era folosită pentru consolidări. Din fericire, niciun bucureștean nu a fost rănit în timpul acestui eveniment.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri