News

Cod galben de vânt în țară. ANM transmite că 27 de județe vor fi afectate

Administrația Națională de Meteorologie  (ANM) a emis miercuri dimineață o atenționare de cod galben de vânt puternic. Vor fi afectate 27 de județe din țară.
18.05.2022 | 08:45
Cod galben de vant in tara ANM transmite ca 27 de judete vor fi afectate
Până când va fi valabil codul galben de vânt puternic. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Vremea se înrăutățește tot mai mult în țară. Meteorologii ANM transmit că se va manifesta un cod galben de vânt puternic în 27 de județe din țară.

Cod galben de vânt puternic. Rafale de 70 km/h

Codul galben de vânt a intrat în vigoare miercuri dimineață, la ora 6:00, și se va menține până în această seară, la ora 21:00. Vântul va sufla cu putere, de până la 70 km/h, în Carpații Meridionali, Orientali, Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, Banat și Crișana.

ADVERTISEMENT

”Pe parcursul zilei de miercuri (18 mai) vântul va avea intensificări temporare în Moldova, estul Munteniei, Dobrogea, în Banat și Crișana, cu viteze de 55…70 km/h.

 Local în Carpații Meridionali și Orientali rafalele vor depăși 60…70 km/h, iar în zona înaltă 90…100 km/h.

ADVERTISEMENT

 Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului în general cu viteze de 45…55 km/h. Vremea se va răci accentuat, astfel că în noaptea de miercuri spre joi în depresiuni temperaturile minime vor fi negative și se va produce brumă”, a informat ANM.

Cele 27 de județe unde codul galben de vânt își va face simțită prezența

Alba, Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Botoşani, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Timiş, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui, sunt cele 27 de județe unde vântul deja suflă cu intensitate.

ADVERTISEMENT

Starea vremii în Capitală

Nici în București vremea nu va fi mai îmbucurătoare. A început să plouă încă din dimineața zilei de marți spre miercuri, iar precipitațiile se manifestă și la această oră.

”Vremea se va răci accentuat devenind rece pentru această dată. Nebulozitatea va fi persistentă în prima parte a zilei când temporar va mai ploua, iar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 45…50 km/h.

ADVERTISEMENT

După-amiaza și seara cerul va fi temporar noros, iar vântul va slăbi din intensitate. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 19 grade”, a mai precizat ANM.

ADVERTISEMENT