News

Cod galben de vânt, ploi și grindină! Avertisment oficial de la ANM

30.04.2020 | 11:21
Cod galben de vant ploi si grindina Avertisment oficial de la ANM
ADVERTISEMENT

Cod galben de vânt, ploi și grindină în multe zone din țară. Avertismentul oficial al celor de la Administrația Națională de Meteorologie pornește de la ora 13.00 și se încheie la ora 21.00.

Cod galben de vânt, ploi și grindină!

Mai exact, în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în estul si sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată.

ADVERTISEMENT

Acestea se vor manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60…70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea și caracter torențial.

Avertisment oficial de la ANM

Nu se termină aici! Și pentru mâine, 1 mai există o avertizare meteo care începe de la ora 12 și se termină abia peste 3 zile, adică pe 4 mai la ora 22.00.

ADVERTISEMENT

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial.

Vorbim despre descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

ADVERTISEMENT

La munte, până în data de 1 mai, vremea va fi în încălzire treptată, astfel că temperaturile vor ajunge să se situeze peste cele specifice perioadei din an; cele maxime vor fi în medie de 9…15 grade, iar minimele vor fi negative la altitudini mari, în rest urmând a se încadra între 2 şi 5 grade.

O scădere de temperatură se va resimţi în intervalul 02-04 mai, cu valori diurne de 6…10 grade şi nocturne de 0…3 grade, în medie.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea pentru precipitaţii (predominant ploi) va fi ridicată în perioada 29 aprilie – 04 mai, când se pot cumula local cantităţi de apă mai însemnate şi din nou spre sfârşitul intervalului de referinţă.

ADVERTISEMENT