News

Cod galben de vânt puternic și ninsori. Care sunt județele afectate de atenționarea ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic și ninsori pentru 7 județe din România, valabil pe 31 ianuarie 2023.
31.01.2023 | 08:47
Cod galben de vant puternic si ninsori Care sunt judetele afectate de atentionarea ANM
Vânt puternic și ninsori în 7 județe. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Potrivit meteorologilor, codul galben e valabil în intervalul 31 ianuarie, ora 05:00 – 31 ianuarie, ora 10:00.

Cod galben de vânt puternic și ninsori în 7 județe

În total, ANM a emis trei mesaje de avertizare diferite. Primul mesaj vizează județul Caraş-Severin, în special zona de munte de peste 1800 metri altitudine, precum și județul Hunedoara, cu zona de munte de peste 1800 metri.

ADVERTISEMENT

Aici sunt menționate ”intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h, viscolind ninsoarea”, în intervalul orar 31 ianuarie ora 5:15 dimineața – 31 ianuarie ora 10:00.

În al doilea mesaj, valabil în intervalul 31 ianuarie – ora 5 dimineața – 31 ianuarie ora 10:00, Administrația Națională de Meteorologie transmite că se vor semnala ”intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 90 km/h, viscolind ninsoarea”.

ADVERTISEMENT

De această dată sunt vizate județele Gorj, cu zona de munte de peste 1800 metri și județul Vâlcea, zona de munte de peste 1800 metri.

În ultimul mesaj de cod galben, ANM transmite că se vor semnala ”intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90 km/h, viscolind ninsoarea”, în județele Argeș, Prahova și Dâmbovița, zonele de munte de peste 1800 metri altitudine.

ADVERTISEMENT

Acest mesaj e valabil în intervalul 31 ianuarie ora 5:00 – 31 ianuarie ora 10:00, la fel ca și în cazurile menționate mai sus. În urmă cu 24 de ore, directorul ANM Elena Mateescu explica că în țara noastră se va întoarce un ciclon polar care va aduce ninsori puternice și ger cumplit în anumite zone.

”Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte“, a explicat Mateescu pentru Antena 3.

ADVERTISEMENT