News

Cod galben de vânt și ploi în mai multe județe. Vremea rea produce haos în trafic

Meteorologii au emis, duminică dimineaţă, patru avertizări nowcasting Cod galben de vânt care au vizat 11 judeţe. Vremea rea face să se circule cu dificultate pe drumuri şi autostrăzi.
17.04.2022 | 13:45
Cod galben de vant si ploi in mai multe judete Vremea rea produce haos in trafic
ADVERTISEMENT

Potrivit celor patru avertizări nowcasting Cod galben emise de meteorologi duminică, sunt anunţate intensificări locale ale vântului, care vor depăşi la rafală 55 km/h.

Mai multe coduri galbene now casting, emise de meteorologi

Vizate de avertizările meteo de vreme rea sunt în special judeţe din zona de sud a ţării.

Astfel, duminică, până la ora 14:00 în judeţele Constanţa şi Tulcea local, la rafală viteza vântului va ajunge la 65 km/h.

ADVERTISEMENT

Tot duminică, de la ora 9:45 până la ora 16:00 în zona joasă a judeţelor Arad şi Timiş se vor semnala  intensificări locale ale vântului, care vor depăşi la rafală 55 km/h.

Avertizări similare au fost valabile până la ora 11:50 în unele zone din judeţele Giurgiu, Teleorman şi Ilfov unde local şi temporar s-au semnalat rafale ale vântului ce au depăşi 55 km/h, respectiv în judeţele Brăila, Ialomiţa, Călăraşi şi zona joasă a judeţului Buzău.

ADVERTISEMENT

Vremea rea produce haos în trafic

Ninge abundent pe toate drumurile naționale din zonele montane aflate în sudul și sud-estul Transilvaniei, în timp ce în restul zonelor plouă torenţial, iar insorile din această dimineaţă au afectat în special trecătorile montane și zonele mai joase din județele Brașov, Covasna și Harghita.

Potrivit Antena 3, DRDP Brașov anunță că acționează cu utilaje de deszăpezire și materiale antiderapante în toate zonele afectate. Drumarii intervin și pe DN 67C, Transalpina, în zona Rânca.

ADVERTISEMENT

Drumarii roagă șoferii să circule cu prudență pe toate drumurile acoperite cu zăpadă. În același timp, cei care au apucat să-și monteze cauciucurile de vară sunt sfătuiți să-și amâne deplasările în zonele în care ninge.

Poliția informează că pe autostrada A2 plouă torenţial, iar şoferii sunt sfătuiţi să reducă viteza.

ADVERTISEMENT

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe întreg tronsonul  autostrăzii A2 București – Constanța,  sunt semnalate condiții de ploaie, pe alocuri torențială, existând riscul de acvaplanare.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu mare atenție, să reducă viteza și să se asigure corespunzător la schimbarea benzii de circulație”, se arată într-o informare a Poliţiei Române.

ADVERTISEMENT