News

Zece județe din țară, sub avertizare de cod galben de viscol. Se anunță vreme rea și în Capitală

Vremea se va înrăutăți în următoarele ore. ANM a emis un cod galben de viscol în Carpaţii Meridionali, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, vizate fiind zece judeţe.
23.02.2022 | 12:13
Zece judete din tara sub avertizare de cod galben de viscol Se anunta vreme rea si in Capitala
ADVERTISEMENT

Codul galben de viscol va fi valabil de miercuri, 23 februarie, de la ora 20:00, până joi dimineață, la ora 8:00, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

La altitudini ce vor depăși 1700 de metri în Carpații Meridionali vântul va sufla puternic, cu rafale de 70 – 90 km/h. Vizibilitatea va fi așadar, destul de redusă.

ADVERTISEMENT

Cele zece județe unde va fi cod galben de viscol până joi dimineață

Judeţele vizate de atenţionarea cod galben sunt: Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

”Temporar, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă”, anunță ANM.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Capitală miercuri și joi

În ceea ce privește Capitala, ANM a emis o prognoză specială, pentru intervalul 23 februarie, ora 10:00-24 februarie, ora 8:00.

Cerul va fi înnorat și pe alocuri se vor semnala ploi, cu o probabilitate mai mare în timpul nopții. Vântul va sufla slab, dar și moderat, iar temperaturile se vor situa între 3 și 11 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

”Valorile termice diurne vor fi în scădere față de intervalul anterior, dar se vor situa în continuare peste normele caracteristice perioadei.

 Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, cu o probabilitate mai ridicată seara și în prima parte a nopții.

ADVERTISEMENT

Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade”, mai precizează ANM.

Secetă severă în România, pe timp de iarnă

Aceste atenționări au loc în contextual în care directorul ANM, Elena Mateescu, a precizat miercuri că în jumătatea estică a țării se manifestă o secetă pedologică, caracterizată prin rezervă scăzută de apă în sol.

”La acest moment jumătatea estică a țării este afectată de secetă pedologică moderată și puternică dar chiar și în partea de vest a Banatului, a Crișanei și chiar și în vestul Transilvaniei avem zone și areale unde deja seceta pedologică este moderată”, a detaliat directorul ANM, la Antena 3.

Elena Mateescu a subliniat că ne aflăm într-una dintre cele mai călduroase ierni din țară, din ultimii ani.

”Cu siguranță va fi în top 10 cele mai călduroase ierni. Pentru că și luna Decembrie, Ianuarie și iată și Februarie, au înregistrat, la nivelul regimului de temperaturi medii lunare, valori și abateri termice pozitive mai mari de 1,9 – 2,2 grade, iată pentru luna Februarie, până în prezent” , a mai punctat directorul ANM, Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT