News

Cod galben de vreme rea în 23 de județe emis de ANM. Ce fenomene sunt așteptate

Specialiștii de la ANM au emis o nouă alertă cod galben de vreme severă pentru mai multe județe. De această dată vântul puternic va pune probleme, așteptându-se rafale de până la 110 km/h.
01.12.2021 | 10:24
Cod galben de vreme rea in 23 de judete emis de ANM Ce fenomene sunt asteptate
ADVERTISEMENT

Miercuri, 1 decembrie, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat atenționările de vreme rea din țară.

Potrivit meteorologilor, până la ora 20.00, se vor mai semnala intensificări ale vântului iar la munte va mai ninge slab.

ADVERTISEMENT

Din cauza rafalelor puternice, în zonele înalte, unde stratul de zăpadă căzută în aceste zile este consistent, se poate produce fenomenul de viscol.

ANM, cod galben de vânt puternic în 23 de județe. Rafale de până la 110km/h

Alerta cod galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie a intrat în vigoare la ora 10.00 și va fi valabilă până în cursul acestei seri, la ora 20.00.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, vântul va continua să prezinte intensificări în cea mai mare parte a zonei de munte, cu viteze în general de 60…80 km/h spulberând zăpada. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși temporar 90…110 km/h. Pe arii restrânse va mai ninge slab.

Intensificări temporare ale vântului se vor semnala local și în centrul, estul și sudul teritoriului, cu viteze de 50…65 km/h.

ADVERTISEMENT
Cod galben. Harta județelor afectate de avertizare. Sursa foto: meteoromania.ro

ANM mai precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ar putea va actualiza prezentul mesaj.

Cum va fi vremea în Capitală de Ziua Națională

În contrast cu zonele înalte, unde vântul va pune probleme, în București vremea va fi una foarte bună.

ADVERTISEMENT

Va fi mai cald față de ziua precedentă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat, trecător cu intensificări de 35…45 km/h

ANM, mai multe alerte de tip nowcasting emise miercuri

În dimineața zilei de miercuri, 1 decembrie, ANM a emis mai multe alerte nowcasting cod galben pentru intensificări puternice ale vântului.

Sunt vizate de alertă județele Constanța, Dolj, Brăila, Tulcea, Ialomița și Călărași. În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce vor depăși 55…60 km/h.

ADVERTISEMENT