News

Cod galben de vreme severă emis de ANM. Furtuni, averse torențiale și grindină în mai multe județe

Vin fenomene severe specifice sezonului cald în mai multe județe din România. ANM a emis avertizare cod galben de furtuni pentru ziua de luni, 9 mai.
09.05.2022 | 11:25
Cod galben de vreme severa emis de ANM Furtuni averse torentiale si grindina in mai multe judete
ANM a emis cod galben de furtuni. Se așteaptă averse torențiale, vijelii și grindină. Zonele vizate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță o înrăutățire a vremii în acest debut de săptămână.

ANM a emis cod galben de furtuni. Se așteaptă averse torențiale, vijelii și grindină. Zonele vizate

În mai multe județe din centrul, nordul și parțial vestul țării, vremea se schimbă radical după orele prânzului.

ADVERTISEMENT

Specialiștii de la ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Acesta va fi valabil de la ora 13.00 până seara la 21.00

”În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și izolat grindină.

ADVERTISEMENT

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp”, se arată în avertizarea meteo.

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie specifică faptul că astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

ADVERTISEMENT
Cod galben furtuni Administrația Națională de Meteorologie. Sursa foto: meteoromania.ro

Cum va fi vremea în Capitală. Prognoză specială pentru București emisă de ANM

Dacă în jumătatea de nord se anunță furtuni și vreme în general instabilă, pe zona de sud și în Capitală, aspectul meteorologic va fi unul plăcut și călduros.

Într-o prognoza specială emisă pentru Capitală, ANM anunță că vremea va fi în general frumoasă în această zonă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade.

ADVERTISEMENT

Administraţia Naţională de Meteorologie anunță că va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

ADVERTISEMENT