News

Cod galben de vreme severă, în a doua zi de Paști. ANM anunță furtuni, grindină și descărcări electrice. Zonele vizate

Cod galben de instabilitate atmosferică în țară, în a doua zi de Paști. Meteorologii ANM anunță furtuni, grindină și descărcări electrice, în mai multe regiuni.
25.04.2022 | 10:51
Cod galben de vreme severa in a doua zi de Pasti ANM anunta furtuni grindina si descarcari electrice Zonele vizate
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică, în a doua zi de Paști. Sunt anunțate furtuni, grindină și descărcări electrice, în aproape toată țara.

Cod galben de vremea în aproape toată țara

Sunt vizate de codul galben: Maramureș, Transilvania și Moldova, iar valabilitatea acestuia va fi de luni, de la ora 12:00 până la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Nu va lipsi și vântul în acest interval. Cantitatea de apă, în timpul ploilor va fi de peste 20-30 l/mp.

”În intervalul menționat în Maramureș, Transilvania și în Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat grindină.

ADVERTISEMENT

Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp”, a informat ANM.

Coduri galbene de ploi, valabile până la ora 11:30, în mai multe județe din țară

Între timp, sunt valabile coduri galbene de ploi, încă de luni dimineață, până la 11:15-11:30, în mai multe județe. Potrivit ANM, de la ora 10:35 este emis un astfel de cod, care va dura până la 11:30, în unele localități din județul Hunedoara:

” (…) Petroșani, Vulcan, Lupeni, Petrila, Uricani, Aninoasa, Pui, Baru, Sălașu de Sus, Bănița; Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, intensificări de scurtă durată ale vântului averse ce vor cumula 15…20 l/mp”, a mai precizat ANM.

ADVERTISEMENT

De la 10:15 până la 11:15 mai este un cod galben de vreme severă în județul Gorj, în ”zona de munte de peste cota 1800 m”, dar și în județul Mehedinți. Vizate sunt regiunile:

”Târgu Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Tismana, Mătăsari, Bălești, Runcu, Crasna, Padeș, Drăguțești, Peștișani, Fărcășești, Dănești, Stănești, Cătunele, Telești, Mușetești, Godinești, Turcinești, Câlnic, Schela, Lelești, Glogova, Ciuperceni, Arcani;

ADVERTISEMENT

Județul Mehedinţi: Baia de Aramă, Bala, Șișești, Ponoarele, Florești, Isverna, Ilovăț, Șovarna, Obârșia-Cloșani;

Se vor semnala : frecvente descărcări electrice, averse ce vor acumula 15…25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, izolat vijelie şi grindină de mici dimensiuni”, a mai indicat ANM.

ADVERTISEMENT
Tags: