News
notix pixel id

Cod galben de vreme severă în Caraș-Severin. Meteorologii anunță furtuni puternice

31.08.2019 | 15:39
Cod galben de vreme severă în Caraș-Severin. Meteorologii anunță furtuni puternice
Cod galben de vreme rea în Caraș. Sursa foto: Youtube
ADVERTISEMENT

Un cod galben de vreme severă a fost emis pentru județul Caraș-Severin. Meteorologii anunță producerea unor furtuni puternice în următoarele ore. Vor fi ploi însoțite de descărcări electrice și căderi de grindină în această regiune a României. Vântul va sufla cu intensitate în această după amiază, iar ploaia va căpăta aspect de vijelie.

Cod galben de vreme severă în județul Caraș-Severin

Se pot acumula cantități de apă de 25 până la 30 de litri pe metrul pătrat, conform informării celor de la Administrația Națională de Meteorologie. Vântul va sufla cu putere în special după ora 16:00, moment din care sunt așteptate și căderi masive de grindină. Zonele cele mai afectate de vremea rea sunt Slatina-Timiș și Armeniș.

„Fenomene meteorologice asteptate: frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula 25…30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m; Județul Caraş-Severin: Slatina-Timiș, Armeniș”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență Caraș-Severin prin aplicația DSU.
cod galben
Se vor semnala furtuni cu descărcări electrice. Sursa foto: Renașterea Bănățeană

Vremea caldă se menține în restul regiunilor

În celelalte regiuni ale țării, vremea va continua să fie deosebit de caldă astăzi și mâine. Temperaturile vor oscila în jurul valorii de 30 de grade în special în sudul, sud-vestul și vestul României. Ploi pot apărea mâine după amiază în regiunile mai înalte din Transilvania. Ploile își pot face apariția și în nordul Moldovei, însă vor fi de scurtă durată, adică ploi specifice verii.
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri