News

Cod galben de vreme severă până la noapte. Alertă de ploi, grindină și vijelii în România

01.09.2020 | 08:30
Cod galben de vreme severa pana la noapte Alerta de ploi grindina si vijelii in Romania
ADVERTISEMENT

Cod galben de vreme severă până la noapte. Acesta este avertismentul transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie.

De altfel, ANM a explicat că urmează un cod galben de ploi torenţiale, grindină și vijelii care vizează nu mai puțin de 19 judeţe din vestul ţării.

ADVERTISEMENT

Atenție! Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Meteorologii ANM au prognozat intensificări ale vântului și ploi, cantitățile de apă putând să depășească 50 l/mp.

Se schimbă vremea în vestul țării

Marți, între orele 03 – 23.00, la început în Banat, Crișana, apoi cu precădere în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

ADVERTISEMENT

Acestea se vor manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Județele vizate sunt Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Sibiu, Vâlcea, Suceava, Harghita și Neamț

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că vremea va fi călduroasă în prima zi din interval, cu o medie a valorilor maxime de 32 de grade, dar se va răci treptat în intervalul 01 – 04 septembrie, când maximele se vor situa, în medie, între 24 și 26 de grade.

Acestea vor crește totuși la medii de 30 de grade în data de 7 septembrie. A doua săptămână de prognoză va avea variații termice, mediate regional, între 24 și 28 de grade, cu cele mai scăzute valori la jumătatea acesteia.

ADVERTISEMENT

Regimul termic nocturn va avea o scădere ușoară dar aproape continuă, cu medii ale minimelor ce vor porni de la 18 grade, vor ajunge la 14 grade în intervalul 03 – 08 septembrie și apoi la 12 grade în 10, 11 septembrie.

În prima săptămână de prognoză gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat și se vor semnala averse cel mai probabil pe 1 septembrie și din nou în 3, 4 septembrie, dar în a doua săptămână se va ameliora ușor și doar trecător vor mai fi averse

 

ADVERTISEMENT
Tags: