News

Cod galben emis de ANM. Ploi, descărcări electrice și grindină. Care sunt zonele afectate

Cod galben de ploi emis de ANM. Care sunt zonele afectate.
14.09.2021 | 10:22
Cod galben emis de ANM Ploi descarcari electrice si grindina Care sunt zonele afectate
ADVERTISEMENT

ANM a emis un cod galben de vreme rea pentru mai multe zone ale țării. Este vorba despre o avertizare meteo de ploi, descărcări electrice, grindină, dar și vijelii.

Cod galben emis de ANM. Ce zone sunt afectate de acesta

Codul galben ANM este valabil de pe 14 septembrie, la ora 12:00 până în această seară, la ora 22:00. Vremea se strică, așadar, în mai multe regiuni.

ADVERTISEMENT

Vor fi averse, escărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, dar și în Moldova sau în nordul Munteniei.

Cantitatea de apă care va cădea va fi de 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp, au mai transmis meteorologii.

ADVERTISEMENT

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, local în Moldova și pe arii restrânse în nordul Munteniei vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în centrul, estul și sudul teritoriului”, au informat meteorologii.

Județele afectate de acest cod galben ANM sunt Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, dar și părți din Prahova, Covasna, Brașov, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj și Bihor.

ADVERTISEMENT

Vremea se răcește de săptămâna viitoare. Temperaturi scad drastic

Tot conform unui anunț făcut de meteorlogii ANM, vremea va începe să se răcorească începând de săptămâna următoare. Astfel, în majoritatea zonelor țării, temperaturile vor scădea simțitor.

De altfel, este posibil să fie înregistrare valori termice chiar mai mici decât ar fi normal în această perioadă a anului. Acest lucru vine în contextul în care în ultimele zile ne-am bucurat de temperaturi mai mari decât ar trebuie.

Toamna își va intra în drepturi de la finalul acestei săptămâni, cu valori mai mici în termometre. De asemenea, sunt anunțate și ploi în mai multe zone ale țării.

„Spre finalul acestei săptămâni, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre, va determina ploi mai însemnate cantitativ, asociate cu fenomene electrice, la început, în regiunile vestice, nord-vestice și, în deplasare, și în cele sudice și sud-estice”, a spus meteorologul Alina Șerban, la Antena 3.

ADVERTISEMENT