News

Cod galben în 14 județe din țară. Sunt anunțate ploi torențiale, vijelii cu grindină și vânt cu viteze de până la 80 de km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis sâmbătă un cod galben pentru 14 județe din țară, fiind așteptate ploi torențiale și vijelii cu grindină
14.05.2022 | 11:58
Cod galben in 14 judete din tara Sunt anuntate ploi torentiale vijelii cu grindina si vant cu viteze de pana la 80 de kmh
Capitala este vizata și ea de atenționarea ANM de ploi torențiale. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă un cod galben pentru 14 județe din sudul țării, fiind așteptate ploi torențiale și vijelii, cu intensificări importante ale vântului.

Cod galben de ploi în 14 județe din țară

Sâmbătă dimineața, la ora 10.00, ANM a emis o avertizare de cod galben pentru 14 județe din sudul țării, fiind așteptate ploi, însoțite de descărcări electrice și vijelii.

ADVERTISEMENT

Potrivit ANM, codul galben este valabil pentru județele Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

cod gaben anm
Cod galben în 14 județe din țară. Sursa foto: ANM

 

Codul galben este valabil până duminică, 15 mai, până la ora 10.00.

„În intervalul menționat, în Muntenia, Dobrogea și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu viteze de 55….65 km/h și izolat de peste 70…80 km/h, pe alocuri vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp”, a transmis ANM.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București

Potrivit ANM, de sâmbătă, ora 12.00, până duminică, ora 10.00, vremea va fi instabilă în Capitală, chiar dacă temperaturile maxime vor ajunge la 27 de grade Celsius, fiind așteptate averse și vijelii.

„Cerul va fi variabil, dar mai ales după-amiază vor fi înnorări și averse torențiale (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra 5-15 l/mp și izolat peste 25 l/mp), însoțite de descărcări electrice și posibil vijelii și grindină”, se arată în prognoza emisă de către Agenția Națională de Meteorologie pentru ziua de sâmbătă în București.

ADVERTISEMENT

În Capitală temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14-16 grade.

În următoarele zile, luni și marți, temperatura maximă în București va ajunge până la valoarea de 29 de grade Celsius, urmând ca miercuri să fie înregistrate doar 20 de grade, și o temperatură minimă de 13 grade Celsius.

ADVERTISEMENT