News

ANM, cod galben de ninsori însemnate, polei și viscol. Zonele afectate de fenomenele de iarnă 

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un nou cod galben de ninsori abundente, polei și intensificări puternice ale vântului. Alerta este în vigoare
08.12.2021 | 10:24
ANM cod galben de ninsori insemnate polei si viscol Zonele afectate de fenomenele de iarna
ADVERTISEMENT

Specialiștii de la ANM au emis un cod galben de ninsori însemnate, polei și viscol pentru mai multe zone din estul, sudul și sud-estul țării.

Până miercuri seara, în special în județele din Moldova, va continua să ningă și se va depune un strat consistent de zăpadă.

ADVERTISEMENT

Probleme vor fi și din cauza poleiului, iar în zonele înalte zăpada va fi viscolită din cauza vântului puternic.

Avertizare cod galben de ninsori, polei și viscol de la ANM. Zonele unde se va depune strat de zăpadă

Conform ANM, miercuri, de la ora 09:30, până la ora 18:00, este în vigoare un cod galben de ninsori moderate cantitativ, polei și intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă.

În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei. Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei.

ADVERTISEMENT

În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50…60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Astfel de fenomene se vor semnala temporar și în Dobrogea.

Avertizare cod galben de ninsori, polei și viscol de la ANM. Zonele unde se va depune strat de zăpadă. Sursa foto: meteoromania.ro

ANM mai informează, pe site-ul oficial, că până la ora 16.00, județele Constanța și Tulcea se află sub alertă cod galben de vânt puternic.

ADVERTISEMENT

În aceste zone din Dobrogea, se vor semnala, local și temporar, intensificări ale vântului cu rafale de 55…65 km/h, precizează meteorologii.

Cum va fi vremea în Capitală

ANM a emis o prognoză specială pentru municipiul București. În următoarele ore, în Capitală vremea va fi închisă și mai ales în prima parte a zilei, temporar va ploua.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, anunță meteorologii.

ADVERTISEMENT