News

Cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Care sunt zonele afectate

Noi avertizări ANM. Cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. În ce zone se vor manifesta
13.07.2021 | 10:27
Cod galben si portocaliu de canicula si disconfort termic accentuat Care sunt zonele afectate
Cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Care sunt zonele afectate Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Meteorologii au avertizat că vremea va fi extrem de caldă în următoarele ore. Au fost emise două avertizări, de cod galben și cod portocaliu de temperaturi mari.

Ambele anunță instalarea unui val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. Sunt valabile în zilele de 13 și 14 iulie.

ADVERTISEMENT

Cod galben și portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat. Care sunt zonele afectate

Cod galben și portocaliu de caniculă
Cod galben și portocaliu de caniculă
Sursa foto: ANM

Codul galben anunță un val de căldură, disconfort termic accentuat și caniculă. Este valabil în zilele de 13 și 14 iulie.

„Valul de căldură se va intensifica și se va extinde în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități și local va fi caniculă”, avertizează Administrația Națională de Meteorologie.

ADVERTISEMENT

Codul portocaliu de disconfort termic accentuat și caniculă este valabil în aceeași perioadă și va afecta vestul extrem al țării.

„În județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 37 – 39 de grade, iar noaptea valorile termice nu vor coborî sub 22…20 de grade,” au mai anunțat meterorologii.

ADVERTISEMENT

„În cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat și în zilele următoare”, au adăugat.

Urmează două săptămâni cu temperaturi foarte ridicate

Meteorologii au emis prognoza pentru perioada 12 – 25 iulie 2021. Aceștia au anunțat că urmează două săptămâni cu temperaturi foarte ridicate.

ADVERTISEMENT

Nu scăpăm nici de caniculă, nici de disconfort termic. În plus, în unele zone vor cădea precipitații însemnate cantitativ. Ploile vor apărea, în general, în cea de a doua parte a intervalului, în majoritatea zoneler, în special în cele montane.

De asemenea, în a doua săptămână din această perioadă, se va observa o ușoară răcire. Deși vremea se va menține călduroasă, temperaturile vor fi apropiate celor normale pentru această perioadă.

Termometrele pot înregistra maxime ce vor ajunge până la 40 de grade. Minimele se vor situa între 15 grade, în Transilvania, și 21 de grade, în Dobrogea și Muntenia.

ADVERTISEMENT