News

Avertizare Cod Galben de vreme proastă în sud-vestul țării! Vântul va bate cu rafale puternice

07.09.2019 | 10:05
Avertizare Cod Galben de vreme proasta in sudvestul tarii Vantul va bate cu rafale puternice

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod galben de tip nowcasting pentru mai multe zone din vestul țării. Meteorologii anunță o vreme urâtă, cu un vânt extrem de puternic.

Cod Galben de vânt și vreme proastă în județul Caraș – Severin

Codul Galben emis de ANM este valabil până la ora 12:00 și se va simți prin intensificări ale vântului, care vor atinge local 65 km/h și izolat viteze până la 80 km/h.

Codul Galben va afecta judeul Caraș – Severin, la înălțimi de peste 1.800 de metri. De asemenea, intensificările vântului se vor simți și în următoarele localități: Moldova Nouă, Oravița, Anina, Zăvoi, Turnu Ruieni, Slatina-Timiș, Pojejena, Carașova, Bucoșnița, Armeniș, Lupac, Sichevița, Răcășdia, Grădinari, Sasca Montană, Dognecea, Coronini, Forotic, Ticvaniu Mare, Ciclova Română, Gârnic, Bolvașnița, Vărădia, Socol, Berliște, Cărbunari, Naidăș, Vrani, Ciuchici, Ciudanovița, Văliug, Goruia, Brebu Nou.

Cod Galben de vânt și vreme proastă în sud-vestul țării
Cod Galben de vânt și vreme proastă în sud-vestul țării *foto: hepta.ro

Cum va fi vremea în luna septembrie

Conform specialiștilor de la Administrația Națională de Meteorologie, în acest weekend cerul va fi variabil și doar izolat vor fi ploi de scurtă durată în zona de munte și posibil în sud-estul țării. Temperaturile maxime între 24 de grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 32 de grade în Lunca Dunării!

Vremea nu se va menține însă în acești parametri pentru prea mult timp. Asta pentru că vor reveni furtunile de vară, în special în prima parte a lunii septembrie: „Este adevărat. Apa Mării Mediterane, Negre, Oceanul Atlantic – mai ridicată decât normal. Vor fi formaţiuni ciclonice care aduc ploi, furtuni de vară. Ploaie cu caracter torenţial. Ploi scurte. Căderi de grindină”, a spus directorul ANM, Florinela Georgescu.