News

Atenţionare meteo cod galben de vreme severă. ANM anunţă ninsori şi viscol în zona montană

A fost emisă o atenţionare meteo cod galben de vreme severă. ANM anunţă ninsori şi viscol în zona montană, la altitudini de peste 1.700 de metri. Alerta este valabilă timp de 24 de ore
20.12.2021 | 10:56
Atentionare meteo cod galben de vreme severa ANM anunta ninsori si viscol in zona montana
ADVERTISEMENT

Meteorologii au emis luni dimineață, 20 decembrie, un cod galben de vreme severă în zona montană. Alerta emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă până marți, la ora 10:00.

Atenţionare meteo cod galben de vreme severă

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori moderate cantitativ și intensificări ale vântului. Potrivit meteorologilor, zonele afectate sunt cele aflate la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură.

ADVERTISEMENT

Alerta meteorologică a intrat în vigoare luni, la ora 10:00, și este valabilă până marți, la aceeași oră.

“În intervalul menționat, la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și de Curbură va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

ADVERTISEMENT

Vântul va prezenta temporar intensificări, cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.

Astfel de fenomene se vor semnala și în restul zonei montane, dar la intensități mai mici”, este precizat în atenționarea meteorologică.

Meteorologii spun că, local, vor fi intensificări temporare ale vântului și în sudul, centrul și estul țării, cu rafale în general de 45 până la 50 km/h.

ADVERTISEMENT

Vânt puternic în zeci de localități din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55 până la 65 km/h, valabil în zeci de localități din țară.

Alerta meteorologică a intrat în vigoare luni dimineață, la ora 10:00, și este valabilă până la ora 14:00.

ADVERTISEMENT

Sunt vizate localități din județele Olt, Dolj și Mehedinți.

Localitățile din județul Olt care au intrat sub cod galben de vânt sunt: Corabia, Izbiceni, Ianca, Tia Mare, Vădăstrița, Grojdibodu, Vișina, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Ștefan cel Mare, Gura Padinii și Urzica.

Localitățile din județul Dolj în care sunt semnalate intensificări ale vântului sunt: Calafat, Băilești, Dăbuleni, Poiana Mare, Moțăței, Segarcea, Sadova, Daneți, Călărași, Valea Stanciului, Ciupercenii Noi, Maglavit, Cetate, Ostroveni, Amărăștii de Jos, Plenița, Mârșani, Galicea Mare, Desa, Bistreț, Bârca, Unirea, Calopăr, Gighera, Rast, Bechet, Cerăt, Vârvoru de Jos, Afumați, Goicea, Orodel, Drănic, Giurgița, Lipovu, Carpen, Urzicuța, Gângiova, Piscu Vechi, Dobrești, Caraula, Giubega, Rojiște, Vela, Ghidici, Negoi, Terpezița, Seaca de Câmp, Brabova, Dobrotești, Cioroiași, Perișor, Vârtop, Siliștea Crucii, Măceșu de Sus, Sălcuța, Întorsura, Catane, Galiciuica, Măceșu de Jos, Cârna, Verbița, Seaca de Pădure, Radovan și Izvoare.

Localitățile din județul Mehedinți, vizate de atenționarea meteo, sunt: Vânju Mare, Gogoșu, Jiana, Pătulele, Cujmir, Bălăcița, Salcia, Devesel, Oprișor, Gârla Mare, Gruia, Punghina, Dârvari, Hinova, Burila Mare, Vânători, Vlădaia, Pădina, Obârșia de Câmp, Livezile, Braniștea, Pristol, Vânjuleț, Vrata, Poroina Mare, Rogova și Corlățel.

ADVERTISEMENT
Tags: