ADVERTISEMENT
News

Cod portocaliu de averse torențiale în Dobrogea! Ce se întâmplă în restul țării

Este cod portocaliu de averse torențiale în Dobrogea, dar întreaga țară stă sub semnul ploilor
Autor: Alexandru Năstase | 13.06.2021 | 10:45
Cod portocaliu de averse torențiale în Dobrogea! Ce se întâmplă în restul țării
România se află sub cod galben și portocaliu. Sursa foto - REMUS BADEA / MEDIAFAX FOTO

Avertismentul transmis de Administrația Națională de Meteorologie are un interval de valabilitate de la ora 14:00 până seara târziu, la ora 23:00.

ADVERTISEMENT

Fenomenele vizate sunt ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată și zona afectată, Dobrogea.

Cod portocaliu de averse torențiale în zona Dobrogei!

Mai exact, în județele Tulcea și Constanța, cu precădere în zona litoralului, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor fi frecvente descărcări electrice, viejlii și grindină. Va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

În același interval există și un cod galben în care fenomenele vizate sunt, de asemenea, instabilitate atmosferică temporar accentuată, intensificări ale vântului.

ADVERTISEMENT

În intervalul menționat, în Muntenia, Oltenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania vor fi perioade în care se vor semnala averse.

Nu vor lipsi descărcările electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25…30 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

ADVERTISEMENT

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 65…70 km/h în vestul și sudul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

De remarcat că, local și temporar, intensificări ale vântului vor fi și în celelalte zone, cu precădere în Transilvania.

ADVERTISEMENT

Totodată, de începând cu 14 iunie, ora 10:00 până pe 16 iunie, ora 10:00 în jumătatea de est a țării și local la munte vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!