COD PORTOCALIU de CANICULĂ, în Bucureşti şi alte şapte judeţe

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
01/08/2016, 10:57
COD PORTOCALIU de CANICULĂ, în Bucureşti şi alte şapte judeţe

Un număr de şapte judeţe şi Municipiul Bucureşti vor fi, luni, sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, în timp ce alte 17 judeţe se vor afla sub Cod galben de disconfort termic, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Conform meteorologilor, sub Cod portocaliu se vor afla, în după-amiaza zilei de luni, judeţele: Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov, inclusiv municipiul Bucureşti. În aceste zone, se vor atinge local maxime termice de 37 – 38 de grade, iar izolat se vor înregistra valori în jurul a 39 de grade şi, pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, scrie Agepres, citat de antena3.ro.

De asemenea, în cursul aceleaşi zile, va fi în vigoare o avetizare Cod galben de caniculă, în 17 judeţe. Astfel, valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, cuprinzând sudul şi estul ţării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35 – 36 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii restrânse şi în zonele de câmpie şi podiş din regiunile intra-carpatice.

Avertizarea meteorologică vizează judeţele: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Prahova, Constanţa, Tulcea, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Vaslui, Botoşani, Vrancea, Bacău, Neamţ şi Iaşi.

Meteorologii atenţionează că, începând din seara zilei de 1 august, instabilitatea atmosferică se va accentua, la început îndeosebi în vestul ţării şi în zona montană, iar marţi, 2 august, în majoritatea regiunilor. Vor fi averse însoţite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce pot lua şi aspect de vijelie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină.

În după-amiaza zilei de 2 august, în sud-estul ţării vremea caniculară se va menţine, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35 – 36 de grade.

Ştirea MOMENTULUI

Gnohere, în presa luxemburgheză: “Nu îmi place echipa din Cluj. Sunt aroganţi!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×